Čovjek koji već godinu dana živi u autu: ‘Tek sada moj život ima smisla!’ (FOTO)

Kad neko kaže da živi u automobilu, većina pomisli da je riječ o beskućniku. No Edward Mjelde (26) nema problema s novcem. Ovaj uspješan voditelj prodaje odlučio se na ovaj potez jer voli minimalistički stil života, a svoju priču podijelio je s publikom na Imguru.

edw2

Sve do 2014. živio je u tradicionalnoj porodičnoj kući, a onda se odlučio na putovanje Sjedinjenim Državama s ruksakom na leđima. Toliko mu se svidjela sloboda koju je iskušao da je odlučio nastaviti živjeti na cesti. Preselio se u svoj automobil, a novi stil življenja krio je punih godinu dana.

Prvo je opremio svoj Ford sa svim nužnim potrepštinama, kao što su pribor za kuhanje, frižider, vreće za spavanje te zalihe hrane i pića kako bi mogao biti potpuno slobodan te, u skladu sa imenom svog auta, pobjeći od svega u bilo kojem trenutku.

edw3

U autu čak ima i priključak za internet tako da uvijek ima pristup informacijama. Iako preferira spavati u vreći pod otvorenim nebom, kad je loše vrijeme, spusti zadnja sjediša i spava u terencu.

Jedan od glavnih problema s kojim s susreće jest parkiranje auta.

edw4

– Na mnogo lokacija nije dozvoljeno kampovati s vozilom. Pokušavam naći mjesta gdje ne ide puno ljudi, u tome mi dosta pomaže Google Earth – kaže.

Iako je ova avantura privremena, Edward kaže da bi volio nastaviti živjeti u autu čak i ako pronađe djevojku. Ako veza postane ozbiljna, onda bi se možda preselio u nešto prostraniji terenac.

edw5

– Svojevoljno sam odabrao ovakav način života. Ovako moj život ima nekog smisla. Većinu vremena provodim u prirodi. Zašto bi trebao osjećati potrebu za tradicionalnim domom? – pita se.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti