“Bioničke čizme” će ljudima omogućiti da trče brzinom od preko 70 km/h (VIDEO)

Još kao tinejdžer, Keahi Seymour se divio nevjerovatnim brzinama koje postižu nojevi i neke druge kopnene životinje na dvije noge. Nojevi inače postižu brzinu i do 70 km/h, a Seymour je bio odlučan u namjeri da otkrije tajnu koja im to omogućava.

U mnogome je uspio u tome; njegovo rješenje su – super čizme koje (doslovno) dodaju “odskočnu dasku” vašem koraku, povećavajući njegovu snagu i brzinu.

Nakon puno godina rada i desetak prototipova kasnije, Seymour došao na sajam izumitelja (septembar 2014) da pokaže najnoviju verziju svojih “Bioničkih čizama”. Ovaj prototip omogućava brzinu od 40 km/h, ali Seymour je izjavio kako neće stati sve dok ljudsko tijelo ne ode na slijedeću razinu i prestigne neke od najbržih kopnenih životinja na Zemlji.

Ako se pitate – najbrži čovjek u istoriji čovječanstva (Usain Bolt) ostvario je maksimalnu do sada poznatu brzinu od 44,16 km/h.

Seymour i predstavnici njegove firme Bionic Boot kažu da su opruge na poleđini čizmama napravljene po ugledu na Ahilove tetive noja i kengura. Oni se nadaju da će na kraju svojim vrhunskim čizmama, koje će biti napravljene od aluminijuma i karbonskih vlakana, dodati i posebne klipove koji bi ljudima omogućili postizanje brzine od 70 km/h.

bionic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti