Bill Gates otkriva: Ako želite dobar posao, morate imati ove tri vještine

Bill Gates otkrio je koje bi tri vještine trebala imati osoba koja želi biti uspješna na tržištu, a ako vam nauka i brojevi nisu jača strana – vi nažalost nemate te osobine.

Prema podacima koje je sakupljao godinama, legendarni poduzetnik i suosnivač Microsofta rekao je da će najuspješniji biti ljudi koji potiču iz sfera nauke, inžinjerstva i ekonomije, piše Independent.

Tokom razgovora s jednim od šefova LinkedIna, Danielom Rothom, Gates je rekao: “Mislim da će osnovna znanja o nauci i ekonomiji te matematičke vještine biti ono što će mnogo poslova u budućnosti zahtijevati od kandidata.”

“Nije neophodno da sami znate pisati kompjuterske kodove, ali bitno je da znate šta inžinjeri mogu ali i ono što ne mogu”, dodao je.

Istakao je da će takvi radnici biti “agenti promjena u svim institucijama”.

Gates je nedavno objavio da će uložiti više od milijardu dolara u borbu protiv klimatskih promjena, tako što će investirati u nove načine proizvodnje “čiste energije”. Drugi bogataši poput Richarda Bransona, Jeffa Bezosa i osnivača Alibabe Jacka Maa uložili su 170 milijardi dolara u taj pothvat.

Izvor: avaz.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti