“Bila je to jedna od najbolje odigranih prevara u istoriji …”: Princeza Diana nikad nije saznala istinu

Princeza Diana je do kraja života vjerovala da ju je princ Charles varao sa dadiljom njihovih sinova Tiggy Legge-Bourke, kojoj je BBC sada isplatio oko 200.000 funti odštete zbog laži koje je plasirao njihov novinar Martin Bashir.

Nikad prežaljena princeza Diana tragično je preminula vjerujući da je njen suprug, princ Charles, imao aferu sa dadiljom njihovih sinova Harryja i Williama, Tiggy Legge-Bourke, što se pokazalo neistinitim.

Laž je plasirao novinar Martin Bashir, a BBC je nedavno zbog toga Tiggy isplatio odštetu od oko 200.000 funti, pa su joj se i javno izvinili, ali takođe i princu Charlesu, te njegovim sinovima, piše Daily Mail.

U zvaničnoj izjavi BBC-ja navodi se kako je Tiggy bila žrtva vrlo ozbiljnih i potpuno neutemeljenih optužbi o aferi s princem Charlesom, koje su nažalost dovele i do njenog prekida trudnoće. Legge-Bourke je izjavila da je laži progone od 1995. godine.

A iako je bivša dadilja uspjela da istjera pravdu, princeza Diana umrla je vjerujući u laži o njoj i princu Charlesu.

“Sjećam se kada mi je Diana rekla da je od povjerljivih izvora saznala da Charles ima aferu i da se radi o Tiggy. Pocrvenila je i briznula u plač. Bila je jako ljuta na Charlesa i rekla je sinovima da prestanu da pričaju sa Tiggy. Diana je umrla vjerujući da je to istina. Da je sada živa, sigurno bi joj bilo žao. No Bashir ju je napravio paranoičnom oko svega i svakoga. To je jedna od najbolje odigranih prevara u istoriji”, kazala je za The Sun Dajanina bivša psihijatrica Simone Simmons.

Tiggy je zaposlio sam princ Charles 1993. godine nedugo nakon što su se on i Diana razdvojili. William i Harry su sa njom stvorili vrlo blisku vezu a pratila ih je i na porodičnim odmorima. Obojica su 1999. godine bili gosti na njenom vjenčanju. Ona je 2018. godine bila gošća na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle, a takođe je i kuma njihova sina Archieja.

Izvor: dnevnik.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti