Avion BOEING 777 ispraznio TOALET iznad luksuznog KRUZERA, 5 putnika u kritičnom stanju, a još 18 teško povrijeđeno (VIDEO)

Putnici kruzera koji plovi za Havaje doživjeli veoma neprijatno iznenađenje, komadi smrznutog organskog otpada iz toaleta su im padali po glavama.

cruiser2

 

Boeing 777 koji pripada tajvanskoj aviokompaniji “EVA Air” je ispraznio toalet na putu iz Japana na Havaje.

Nažalost, sadržaj WC rezervoara je istrešen dok je avion letio iznad kruzera “Lady of the Pacific” koji je pogođen velikim komadima tzv. plavog leda u koji se sav organski otpad uključujući i onaj iz toaleta pretvara radi lakšem manipulisanja odnosno ispuštanja iz aviona.

Stotine putnika su se baš u to vrijeme nalazili na palubi, a neke su pogodili i ‘projektili’ težine 4,5 kg.

Jedan od putnika kaže da se led pojavio odjednom i da je iznenadio sve na palubi. Mnogo ljudi je odmah bilo povrijeđeno, a putnici nisu znali šta im se u tom momentu dešava i šta ih to napada.

Osim leda, ka putnicima je poleteo i izmet.

Pet putnika je u kritičnom stanju, a još 18 je teško povrijeđeno, medicinsko osoblje je reagovalo brzo i uspjelo da stabilizuje sve povrijeđene. Brod je brzo preusmjeren na Havaje, da bi se popravio i da bi putnicima bila pružena bolja medicinska njega. Nekima od putnika će trebati nedjelje da se oporave.

“North Pacific Cruise Lines” koji posjeduje kruzer “Lady of the Pacific” je potvrdio da neće podnijeti tužbu protiv tajvanske avio kompanije. Prema međunarodnom zakonu, odlaganje toaletnog otpada ‘sa neba’ je nezakonito.

Uprkos propisima, mnoge azijske avio-kompanije nastavljaju da prosipaju avio-otpad tokom leta iznad Tihog okeana, a ponekad čak i tokom letova iznad kopna.

U decembru 2016. godine Nacionalni zeleni sud (NGT) Indije je odredio novčanu kaznu od 50.000 dolara avio kopanijama koje prazne toalete u vazduhu, nakon što je Delhi više puta bio pogođen “plavim ledom”.

Izvor: ludodobola.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti