Auto je uletio u gusti oblak magle i – NESTAO: Incident na američkom autoputu 2 u Minnesoti

U posljednjih nekoliko godina, sa masovnim pojavljivanjem auto-kamera, povećao se i broj snimaka na kojima su zabilježeni neobjašnjivi fenomeni na putevima.

Jedan neobjašnjiv događaj se desio u američkoj saveznoj državi Minnesota 3. jula 2019. godine, u izuzetno gustoj magli.

Naprijed se kretao crni sedan srednje veličine. Malo ubrzavao, malo usporavao na krivinama. U jednom trenutku, usred puta, vozač je primijetio veoma gustu maglu. Osjećaj je bio kao da ste uletili u sferu od mlijeka. Automobil ispred je usporio i “ušao” u oblak. Naravno, svjedok koji je išao iza njega, takođe je počeo da usporava.

Voziti se kroz ovu maglu bilo je izuzetno neobično i opasno. Vidljivost je bila manja od metra. Želio je što je brže moguće napustiti opasno područje. Nakon oko 30 sekundi, vozeći brzinom manjom od 50 kilometara na sat, vozač je izašao iz magle.

Ispred njega nije bilo vidljivog sedana, koji je trebalo da prvi izađe. Put je bio vidljiv na mnogo kilometara jer se dalje spuštao u nizinu i bio je gotovo prav.

Najstrašnija stvar se dogodila kada se muškarac okrenuo. Iza njega nije bilo nikakve magle. Štaviše, ni sedana, koga je uzalud tražio pogledom, nigdje nije bilo. Vozač je bio užasnut, pomislivši da je umjesto tog automobila mogao nestati on.

Fenomen sablasne magle koja guta ljude i prenosi ih u neko drugo vrijeme ili lokaciju, dobro je opisan i dokumentovan. Inače, prema izvještajima o putevima u ovom kraju, u proteklih 40 godina na isti način su nestala tri automobila, i nikada nisu pronađena. Vjerovatno je da ovdje postoji određena patogena zona, koja izaziva rijetke anomalne pojave.

Zvanična nauka negira njihovo postojanje, ali ostaje činjenica da se na desetine sličnih slučajeva dešavaju u raznim dijelovima naše planete. Da, teleportacija je teoretski moguća. Nedavno su naučnici uspjeli da teleportuju elementarne čestice, ali cijeli automobil sa vozačem – to je za sada izvan njihove moći. Naučnici to ne mogu.

Međutim, priroda može sve, a ovaj fenomen zahtjeva pažljivu pažnju i proučavanje.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti