Atlantida vs Lemurija: Skrivena istorija rata od prije više od 10.000 godina

Na nebu su se pojavljivali čudni znakovi. Crveno sunce i crna staza. Rat između Lemurije i Atlantide, naprednih civilizacija antike. Atlantiđanima su manipulirali Anunnaki.

U ovoj skrivenoj priči od prije više od 10.000 godina, koja se pojavljuje u knjigama poput ‘Hronike Akakora’, izgubljeni kontinenti Lemurija i Atlantida potonuli su zbog nuklearnog rata koji su prouzročili sami Anunnakiji koji su uticali na Atlantiđane da osvajaju gradove. To je potaklo svjetsku katastrofu, ali bilo je preživjelih i Lemuraca i Atlantiđana.

Oba su se kontinenta nalazila na površini okeana do prije 10.000 godina. Lemurija se nalazila u Tihom okeanu, a Atlantida u Atlantiku.

Drevna skrivena istorija Atlantide i Lemurije

U “Hronikama Akakora” Karl Brugger tvrdi da su na oba kontinenta bile dvije rase bogova, dvije civilizacije naprednije od sadašnje. Došli su u sukob, počevši rat s avionima i starim nuklearnim oružjem. Na kraju su zbog ovog katastrofalnog sukoba oba kontinenta potonula.

Citat iz Akakorove knjige

“Sumrak je prekrio Zemljinu površinu. Sunce je još uvijek sjalo, ali siva, velika i snažna magla počela je zaklanjati dnevno svjetlo … “

“Čudni su se znakovi pojavljivali na nebu. Crveno sunce i crna staza. Crno, crveno, četiri ugla Zemlje bila su crvena. Dvije rase bogova počele su se prepirati … “
“Spaljivali su svijet sunčevom toplinom i pokušavali crpiti energiju jedni od drugih. Rijeke su se promijenile, a promijenile su se i visine planina i snaga sunca. Bilo je kontinenata koji su bili poplavljeni … “

Mit o izgubljenom kontinentu. Prema različitim kulturama, prije više hiljada godina trebala su postojati tri kontinenta: Mu u Tihom okeanu, Atlantida u Atlantskom okeanu i Lemurija u Indijskom okeanu, za koju se vjeruje da je bila naseljena drevnim, ali naprednim civilizacijama, međutim, nakon što su pretrpjeli kataklizmu nestali su pod vodom ©️ Wikimedia Commons

Neke tajnovite hinduističke table koje je pronašao James Churchward 1868. godine govore o Lemuriji. On je, zajedno s velikim sveštenikom hrama, protumačio da ploče govore o nestaloj zemlji Mu, u kojoj su živjeli Naacales ili Sveta Braća.

Prema pločicama, Mu je potonuo oko 12.000 godina prije trenutne ere, a Uskršnja ostrva, zajedno s ostalim ostrvima u Polineziji, ostaci su Mu ili Lemurije.

Knjiga JJ Beníteza ‘Posjetioci’ bilježi otmicu naučnika Daniela W. Fryja 4. jula 1959. od strane vanzemaljaca. Na brodu su mu vanzemaljci rekli da su njihovi preci živjeli u zemlji Mu i da postoji još jedna napredna civilizacija (Atlantida). Atlantidski su naučnici “naučili koristiti atomsku energiju vještije nego vi sada.” Takođe su spomenuli katastrofu s oružjem koja je bila na pomolu.

Alternativna istorija Atlantiđana protiv Lemurjaca: Nuklearna katastrofa

Edgar Cayce, američki medij, primio je navodne telepatske poruke od Cassiopea vanzemaljaca. Njihove informacije govore da su Atlantiđani živjeli od drevnih vremena. Putovali su u svemir i čak su imali baze na nekoliko planeta poput Marsa. Uz to, imali su i tajanstvenu tehnologiju za prikupljanje energije iz kosmosa kroz ogromne kristale.

Različiti doušnici kažu da su Atlantiđani bili napredni i dobroćudni ljudi koji su pali u zlo, dok drugi tvrde da su došli iz drugog Sunčevog sistema i da su već imali genetiku koja im je predodređivala da budu hladni i okrutni.

U prvoj priči se kaže da su od 210.000 godina prije nove ere živjeli na Atlantidi u miru i slozi. Međutim, ‘gmazovski’ vanzemaljci Anunnaki počeli su negativno uticati na njih, posebno na atlantidske velike sveštenike.

Ti korumpirani Atlantiđani nazivali su se “Sinovi Belijala” i oni su započeli sukob s Lemurijom. Prije otprilike 25.000 godina, ovi “Sinovi Belijala” počeli su se prepirati s Lemurijancima oko toga kako će vladati Zemljom. Atlantida je željela vladati svim ostalim plemenima i civilizacijama svijeta.

Lemurijci su više voljeli da se drugi narodi razvijaju sami, pa su im naredili da ih ostave na miru. Ova je odluka natjerala Atlantiđane da počnu rat protiv Lemurije, što je kulminiralo planom bombardovanja nuklearnim oružjem.

Zemljine promjene i ponovna inicijalizacija civilizacija

To je izazvalo katastrofu, izazvana je eksplozija podzemnih plinskih polja. Na kraju je umrlo više od 60 miliona Lemuraca.

Preživjeli su se sklonili u Agartu i kasnije napali Atlantidu. Međutim, potonuće tog izgubljenog kontinenta posljedica je više niza prirodnih katastrofa. Zemlja je postala nestabilna kao rezultat pretjeranih nuklearnih eksplozija Atlantiđana (zbog toga se Zemljina os promijenila i polovi su se počeli mijenjati).

Mnogi su Atlantiđani utočište potražili u Agarthi i drugdje širom svijeta. Praistorijske građevine, poput kamenih krugova (Stonehenge), dolmena i geoglifa, navodno su atlantidska djela, jer su poznavali tehnologiju akustičke levitacije za podizanje teškog kamenja (osim toga, u pećinama širom svijeta postoje simboli Atlantide: spirale, polumjesec i zmija).

Zatim, s prolaskom milenijuma i kada se Zemlja već stabilizovala, obje su civilizacije došle do izražaja, počevši opet od onih koje danas poznajemo kao: Sumer, Egipat, Indija, Kina itd. Kasnije su se vratili reptili Anunnaki i naša istorija kakvu je znamo je započela.

Reptili su tajno preuzeli kontrolu nad Zemljom. Ovo je alternativna priča koja transformira konvencionalnu istoriju, ali ima smisla zbog svega što je otkriveno o Atlantidi, Lemuriji, pa čak i mitologiji Anunnakija, uključujući geološke promjene na Zemlji. Ovo je možda i istinita priča, ali pravu istinu znaju i sakrivaju samo elite i tajna društva.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti