Arapski šeik stigao u BiH pa ljudima na ulici dijelio skupocijene mobitele, zlatne satove i novac

Arapski šeik Talib bin Saqr Al-Qassimi ovih je dana bio u četverodnevnoj posjeti Derventi, gradiću na sjeveru Bosne i Hercegovine, a njegov je posjet kod tamošnjeg stanovništva izazvao toliku euforiju da će se o njegovom dolasku pričati još danima.

seik1

Kako pišu Večernje novosti, Šeik je tokom šetnje ulicama djeci poklanjao mobitele i zlatne satove, a bakama i djedovima u staračkom domu dao je po sto konvertibilnih maraka. Mediji pišu i da su stanovnici na ulice izašli u radnoj odjeći, a kada su ih djeca opomenula da je došao vladar jednog od sedam emirata, brzo su se preodjenuli u svečanije kombinacije.

“Derventa ne pamti da je jedan takav gost, a pogotovo vladar, izuzetnom jednostavnošću, neposrednošću i širokim srcem razveselio tako naše stanovništvo. Svako dijete koje je sreo je ljubio u glavu, a korisnike Staračkog doma Lug ljubio u ruku i, također, novčano častio”, izjavio je Branislav Nović, vlasnik hotela u kojemu je šeik odsjeo.

Iako se na prvu građani nisu osjećali ugodno zbog toliko darova, šeik je poručio da bi bilo grijeh to ne učiniti kad već ima mogućnost usrećiti nekoga.

Osim što je uživao u ljepotama grada, šeik je najavio da u budućnosti u Derventu planira dovesti i neke arapske investitore.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti