Američka vojna organizacija koja prati NLO aktivnosti javno će objaviti rezultate

Kada izvještaj bude završen i kada ga odobre tajne službe, javnost bi mogla doznati šta je otkrio dugogodišnji program praćenja neidentifikovanih letećih objekata iznad SAD-a

izvjestaj

O programu kojim američke oružane snage prate stanje s “NLO-ima”, odnosno svim zabilježenim, a neidentifikovanim letećim objektima, aktivnije se počelo pisati ovoga aprila. Tada je, naime, američka mornarica objavila tri video zapisa na kojima su neobjašnjene vazdušne pojave snimljene iz njihovih aviona, u čemu su mnogi odmah vidjeli vanzemaljce.

Pentagonov program praćenja ovakvih pojava nije, kako se dugo smatralo, ugašen, ali je smanjen i stavljen pod ingerenciju ureda Office of Naval Intelligence, koji prikuplja obavještajne informacije. Kako rad ovog ureda nije proglašen tajnim, američki će Senat od njega ubuduće dobivati izvještaje o radu i rezultate istraživanja najmanje dva puta godišnje. Samim time i javnost bi trebala doznati šta su to Amerikanci snimili na nebu, kada, te koji bi mogli biti izvori nepoznatih letjelica.

Kinezi, Rusi ili vanzemaljci?

U Senatu kažu kako su primarno zabrinuti za nacionalnu sigurnost. Ako su nepoznate letjelice uočene iznad njihovih vojnih baza, a otkrije se da su im vlasnici npr. Kinezi ili Rusi, to bi mogao biti velik sigurnosni problem – primarno iz razloga što bi se tako pokazalo da su “neprijatelji” razvili neku novu tehnologiju koja omogućava izradu ovakvih letjelica.

No, pojavili su se i oni koji govore da je vojska SAD-a do sada više puta prikupila dokaze o nekoj vanzemaljskoj tehnologiji te materijalima koji nisu zemaljskog porijekla. Jedan od njih je Harry Reid, bivši senator iz Nevade koji je sudjelovao u stvaranju prvog programa praćenja aktivnosti NLO-a. Svoja je razmišljanja podijelio s New York Timesom, a potvrdio ih je svojim iskustvom i astrofizičar Eric Davis.

On je radio kao podizvođač za vladine agencije, na ispitivanju prikupljenih uzoraka za koje je zaključio da ih nije mogao proizvesti čovjek. O tome je sve do nedavno izvještavao Pentagon, a uskoro bi, potvrde li tajne službe izvještaj spomenutog ureda, o svemu i javnost mogla doznati više.

Izvor: bug.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti