Jugoslavija primljena u EU

Priča iz 2014. godine

juga1

Evropski parlament je svoju umjetničku zbirku upotpunio, kako javljaju hrvatski mediji, djelima “hrvatskih umjetnika”. Martin Schulz predsjednik Evropskog parlamenta je na otvaranju izložbe “djela hrvatskih umjetnika” rekao kako je Jugoslavija bila slobodna zemlja koja je umjetnicima dopustila da se slobodno izražavaju.

Dubravka Šuica hadezeovska zastupnica Hrvatske u Evropskom parlamentu nakon te je izjave dobila napad bjesnila. Gospođa zna da je Jugoslavija bila koncentracijski logor kao što njena kolegica Ruža Tomašić zna da je Tito jedan od deset najvećih zločinaca u svjetskoj povijesti i veći diktator od Pavelića.

Ako gospođama koje mjesečno u zlatu plaćamo damo pravo da lupetaju što im padne na pamet, Hrvatska je demokratska zemlja, ajmo pogledati tko su “hrvatski umjetnici” čija su djela upotpunila umjetničku zbirku EU parlamenta.

Boris Bućan rođen je 1947 godine. Sanja Iveković rođena je 1949. godine. Nives Kavurić-Kurtović rođena je 1938. godine, Ivan Kožarić rođen je 1921. godine, Đuro Seder rođen je 1927. godine, Josip Vaništa rođen je 1924. godine, Zlatan Vehabović je kao desetogodišnji dječak pobjegao iz Banjaluke od našeg najnovijeg rata. Najkraće rečeno, EU je svoju umjetničku zbirku upotpunio djelima jugoslavenskih umjetnika. Čiji je Zlatan Vehabović sigurno zna samo Šuica.

Možda bi našim šuicama u EU netko trebao reći da umjetnost nema nacionalnost. Kožarić, Vaništa, Kavurić-Kurtović, Boris Bućan, Sanja Iveković, Đuro Seder su bića bez nacije koja će živjeti zauvijek za sve nacije. A šuice… Šuice su šuice. Danas ih ima, sutra ih više biti neće.

Vedrana Rudan

Izvor: rudan.info 19.3.2014.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti