7 znakova koje vam tijelo šalje, a trebate ih poslušati!

Ljudsko tijelo je toliko kompleksna mašina da i dalje nismo sigurni šta sve neki dijelovi mogu napraviti, ali znamo jednu stvar – kad mu nešto nedostaje, poslat će vam vrlo jasne signale.

No, ipak ih treba znati protumačiti, pa evo 7 znakova koje ne smijete ignorisati:

Krvarenje desni – jasan znak nedostatka vitamina C, nadoknadite ga bijelim lukom, povrćem tipa brokule i paprike i voćem, naročito bobičastim i agrumima.

Lomljiva kosa i nokti – nedostatak kalcija i vitamina B, nadoknadit ćete ga cjelovitim žitaricama, krompirom, mlijekom, mahunarkama i pšeničnim klicama.

Prevelika želja za hranom iz mora  – nedostaje vam joda, a ako vas razdire želja za kiselim, problemi su u jetri i žuči, pa navalite na limun i brusnice.

Prevelika želja za sirovom hranom – imate gastritis ili probleme s jetrom, jer upravo sirova hrana ublažava grčeve i umiruje želudac.

Prevelika želja za slanim – ukazuje na upalu ili infekciju u tijelu, posebno u slučaju da se radi o upali urogenitalnog trakta.

Prevelika želja za slatkim – pokazuje da vam tijelo treba više glukoze (energije) zbog iscrpljenosti nervnog sistema. U takvim slučajevima slobodno uzmite kašiku domaćeg meda ili par kockica tamne čokolade.

Problemi sa spavanjem, razdražljivost, grčevi u nogama – ovi problemi ukazuju na manjak kalija i magnezija u organizmu, što se može lako nadoknaditi ukoliko u svoju prehranu uvrstite više slijedećih namirnica – bademi, blitva, cikla, kelj, marelice, sjemenke lana i suncokreta te špinat.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti