7 kvadrata: Pogledajte najmanji stan u Italiji (FOTO)

Rim je jedna od najvećih evropskih metropola i obiluje prekrasnim i ogromnim zgradama i kućama. No, jedan stančić u centru grada pravi je izuzetak. Naime, nadomak svih poznatih znamenitosti smjestilo se tek 7 kvadrata prostora koji, moramo priznati, izgleda prekrasno.

stancic2

Nalazi se u neposrednoj blizini Panteona, Trga svetog Petra i zgrade Palazzo Grazioli, koju je u privatne svrhe koristio bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi.

Prostor od, ponavljamo, tek 7 kvadrata kupio je i renovirao Marco Pierazzi, arhitekt i dizajner. Zanimljivo, taj je prostor nekada bio toalet domara zgrade, izgrađene još 1700. godine. Marco je u tih 7 kvadrata uspio smjestiti sve potrebno za život, i to na kakav način.

stancic3

Moderna i dobro opremljena kuhinjica, uz kupatilo i sklopivi kuhinjski stolić, sve je što ovom domišljatom dizajneru omogućuje ugodan boravak.

Sklapanjem stolića riješen je pristup stepenicama koje vode do sobe na spratu, u kojoj se nalazi takođe sklopivi krevet koji sobu pretvara u dnevnu ili spavaću, ovisno o potrebama.

stancic4

Drvene grede na stropu usklađene su s tamnim podom i u kontrastu su s modernim dizajnom koji prevladava u stanu.

stancic5

Marco je u tom stanu živio s djevojkom, a morali su se preseliti u veću kuću zbog djeteta. Danas se “najmanja kuća u Italji” iznajmljuje turistima.

Izvor: radiokameleon.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti