Ovo suđe od 100% prirodnog materijala nikada nećete morati prati

Energetski efikasna mašina za suđe može biti korak ispred ručnog pranja posuđa (barem u prosjeku), ali je i dalje potrebno i vode i energije da se suđe zaprljano od jela dobro opere. Osim ako ste u redu sa idejom da samo istresete ostatke hrane sa tanjira pa onda na isti (nekad) stavite drugo jelo što smo, budimo realni, svi smo u iskušenju da povremeno učinimo.

Pa, ako razmišljate na taj način, švedske dizajnerke Hanna Billqvist i Anna Glansén su na vašoj strani. One su napravile tanjir koji ne zahtijeva čak ni struganje hrane sa njega. Samo ga držite naopako iznad sudopera ili kontejnera za smeće, ostaci hrane će iskliznuti, a tanjir je opet čist.

Kakav je to prirodni premaz na tanjiru? Izgleda da ima neke veze s kombinacijom voska i ugljen-dioksida, ali dizajnerke nisu bile susretljive da ponude više detalja. Stoga, sasvim je u redu biti malo sumnjičav prema nekome ko vam priča o sve prirodnim” materijalima, ali ne objašnjava pojedinosti. (Mislim, puno stvari je prirodno. I neke nečiste stvari su – prirodne.) Ali, s druge strane, ovo rješenje vam može uštediti mnogo vode i energije!

Plus, još jedna verzija ove iste ideje bazira se na superhidrofobičnoj površini u unutrašnjosti boce što znači da nikada nećete imati problema sa stvrdnutim sosom ili kečapom koji jednostavno neće na sendvič. Ovo drugo rješenje je samo netoksično”, ali ne i “potpuno prirodno”, ali će zasigirno obradovati sve ljubitelja kečapa / senfa / ljutog sosa / majoneze.

plate1

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti