Ista svoja majka, pogledajte kako izgleda kćerka Silvane Armenulić!

Silvana Armenulić rođena je kao Zilha Bajraktarević u Doboju, 18. maja 1939. godine.

silv4

Počinje da pjeva po kafanama sa 16 godina, a njen lik i djelo obeležili su čitavu jednu muzičku eru Balkana.

Udala se za poznatog jugoslovenskog tenisera Radmila Armenulića 1961. te je nedugo nakon toga dobila djete.

Nažalost ova čuvena pjevačica poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod mjesta Kolari, u 37. godini. Pored nje poginula je i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević koji je vozio automobil.

– Uvijek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a poslije su mi rekli da je možda i ona bila za volanom. Sve te priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim. Na svaku godišnjicu Silvanine smrti idem na njen grob, a nekad odem i bez nekog formalnog povoda. I naša kćerka Gordana uvijek sama posjećuje majčin grob, ne voli da ide kada je gužva. Nerado o tome govori, što je razumljivo, jer je imala samo 12 godina kada je Silvana poginula. Postavio sam na grobu dva bijela goluba od mermera. Pamtim je kao osobu koja je bezgranično bila hrabra.

Silvanina i Mirjanina sestra Dina dobro se sjećala poslednjeg pozdrava.

– Dan je počeo uobičajeno, a Silvana i Mirjana počele su da se spremaju za put. Trebalo je da i ja pođem s njima, ali ostala sam kod kuće da bih pogledala film. Kad su krenule, Mirjana se vratila na vrh stepeništa i poljubila me – ispričala je Dina nakon nesreće i otkrila još jedan potresan detalj:

– Nikad nisam čitala izveštaj sa obdukcije. Čitala su ga moja braća koja su mi rekla da ja to ne uradim. Mirjana je bila u šestom mesecu trudnoće kad je poginula.

Pjevačica Lepa Lukić na dan nesreće trebala je biti sa njom.

– Na dan nesreće trebalo je da putujemo na zajednički koncert, ali ja sam se se prvi put u karijeri uspavala. Za njenu smrt saznala sam od novinara koji su me probudili u dva sata noću da me pitaju za komentar povodom tragedije. Počela sam da se tresem i gledala u sto na kome su bili plakati na kojima smo bile nas dvije. Odmah sam popila sedativ i dugo nisam mogla da se pomirim sa istinom. Od tada nikada više u životu nisam sjela za volan – ispričala je Lepa u jednom intervjuu.

Kćerka Silvane imala je samo 12 godina kada joj je majka poginula, a danas izgleda ovako.

Goga

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti