Misterija “Kišnog čovjeka”

Zatvorenik Don Decker je 1983. pušten kako bi otišao na sahranu svog djeda i bio je smješten kod porodice svog prijatelja u Stroudsburgu u Pennsylvaniji.

Prao je ruke u kupatilu kada mu se počelo vrtiti u glavi i pao je na pod. Pridigao se i sišao niz stepenice a prijatelj Bob Kieffer ga je pitao šta se dogodilo jer je imao duboke ogrebotine na zglobu.

Don mu je rekao da je imao viziju starijeg čovjeka koji je na glavi imao krunu i da je onda pao. Ubrzo nakon toga voda je počela kapati s krova i curiti iz zidova. Kieffer je pomislio da su pukle cijevi. Uskoro su shvatili da se cijevi nalaze na drugoj strani kuće i da nisu neispravne. Voda je tada u kuću počela padati kao kiša. Kieffer je pozvao svog stanodavca, ali mu on nije uspio pomoći. Tada su obojica vidjeli kako je Decker u transu i pozvali su policiju. Decker je počeo levitirati i udarati u zidove, a na tijelu su mu se pojavile nove ogrebotine.

Policajci John Baujan i Richard Wolbert su došli na intervenciju. Baujan je povjerovao da se dogodilo nešto paranormalno dok Wolbert nije bio uvjeren u to i kuću je napustio bez da je napisao izvještaj. Sljedeće jutro druga dvojica policajaca su došli u kuću.

William Davies i John Rundle su rekli kako su svjedočili tome kako zlatni krst prži Deckerovo tijelo i kako Decker levitira i udara o zidove. Nakon što se Decker vratio u zatvor, u njegovoj ćeliji često je curila voda iz zidova. Zvali su i vodoinstalatere koji jsu dolazili i odlazili bez razumnog objašnjenja. Neki su policajci bili uvjereni da je Deckera opsjeo vrag.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti