100% GMO: Evo 6 BRENDOVA čije artikle morate odmah prestati da kupujete!

Jeste li se ikada zapitali koje kompanije morate izbjegavati jer ili proizvode hranu niskog kvaliteta ili krše propisane standarde pri proizvodnji iste? U nastavku ćete vidjeti kojih šest velikih igrača prehrambene industrije bi najbolje bilo početi bojkotovati.

gmo

GMO se pokušava na sve načine ugurati i na naša tržišta, zato je potrebno informisati javnost o štetnosti te vještački stvorene hrane.

Brojna istraživanja objavljena daleko od očiju javnosti, dokazuju kako je GMO poguban i kako donosi razna oboljenja, od alergija do smrtonosnog raka, pa čak i neplodnosti. Ovo je spisak 6 kompanija za koje je 100% utvrđeno da koriste GMO u svojim proizvodima, zato – daleko od njih.

1. Pepsi

Ova ogromna kompanija je svoje potrošače razočarala s otkrivanjem tajnog sastojka u svojoj hrani, a to je GMO. Podsjetimo samo kako su nakon što su izgubili tužbu morali platiti 9.000.000 $ kazne za lažno oglašavanje. Tvrdili su da je njihov proizvod “Naked Juice” 100%-ni prirodni sok, a u stvarnosti bio je pun GMO-a.

2. Kellogg’s

Kompanija Kellogg’s nedavno je platila 5 miliona dolara zbog izgubljene tužbe. Lažno su označili Kashi proizvode da su “prirodni” i kako u njima nema vještačkih dodataka. Laboratorijskim istraživanjima utvrđeno je kako Kellogg’s u pahuljicama i ostalim proizvodima koristi 100% GMO kukuruz.

3. General Mills

“Ne koristimo genetski modifikovane sastojke u pahuljicama. Naš glavni sastojak su oduvijek bila cijela zrna ovsa – i nema GMO zobi. Koristimo malu količinu kukuruznog skroba u kuhanju, i samo jedan gram šećera po obroku radi ukusa. Naš kukuruzni skrob dolazi iz ne-GMO kukuruza, a koristimo samo čisti šećer od šećerne trske”, naveli su iz General Mills. Ali stvarnost je sasvim drugačija.

4. Nestle

Ova kompanija stavlja GMO u dječiju hranu. Trebamo li reći više? Nakon javnog pritiska u Južnoj Africi firma je bila primorana ukloniti GMO iz ishrane za dojenčad, ali ih i dalje prodaje u svojoj američkoj verziji firmi.

5. Hershey’s

Koliko će vam se jesti čokolada nakon što saznate da je Hershey donirao oko 1,500.000 $ za borbu protiv ovogodišnje anti-GMO inicijative u Oregonu i Koloradu? Kompanija ima samo jedan organski brend – Dagoba.

6. Coca Cola

Ovo carstvo gaziranih sokova zarađuje 1,500.000 $ kako bi vaši zubi trunuli od konzumiranja GMO-punjenih sokova. Takođe koriste i kukuruzni sirup u kojem se nalazi fruktoza, a koji je u cjelosti proizveden od GMO kukuruza.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti