10 paranormalnih fenomena za koje nauka nema objašnjenja

Ove slučajeve su istraživali mnogi, no nisu pronašli konkretno objašnjenje.

Otkrijte deset neobičnih pojava koje se svrstavaju u grupu “paranormalnog”

  • 10. Most OvertounS ovog mosta u Škotskoj u proteklih je 50 godina skočilo više od 600 pasa. Slučajevi samoubistava kod pasa poprilično su rijetki i najčešće su nesretni slučajevi, što ih čini još nevjerovatnijim. Taj je fenomen prvi put zabilježenih 1950-ih, a neki od pasa koji su preživjeli pad, navodno su pokušali skočiti i drugi put. Psi se navodno popnu na ogradu te bez predomišljanja skaču u ponor.
  • 9. Majmunoliko i smrdljivo stvorenje: Majmunoliko stvorenje koje navodno nalikuje na Big Foota prvi put je uočeno na Floridi te je nazvano Myakka smrdljivi majmun 1960-ih. Iako ne postoje konkretni dokazi o postojanju te vrste, 1977. g. donesen je zakon prema kojem se štiti njegovo postojanje.
  • 8. Soba 428 na Univerzitetu Ohio: Ova je soba postala poznata zbog neobičnih zvukova koje dolaze iz nje, u vrijeme kada u sobi nema nikog. Studenti te zvukove opisuju kao “neljudske”. U 1995. g. primijećene su razne pojave za koje se smatra da su duhovi, a predmeti su se u sobi pomicali sami od sebe. Nakon bizarnih događaja, soba je zatvorena za stanovanje i ispražnjena.
  • 7. Chupa-chupa letjelice: Misteriozni leteći objekti navodno se često mogu vidjeti iznad brazilske prašume. Izgrađeni su od metala, a lokalno stanovništvo tvrdi kako emituju izuzetno jako svjetlo koje može uzrokovati opekotine, pa čak i smrt.
  • 6. NLO u Washingtonu: Tokom 1952. g. navodno su u nekoliko navrata primijećene neobične letjelice koje su se pojavljivale i na radaru. Vlada je naredila slanje aviona za istragu, no čim bi se približili letjelicama, one su nestajale te se jednako tako opet pojavljivale na radaru nakon što su se odmaknuli.
  • 5. Duhovi spasitelji u San Antoniu: Velika željeznička nesreća 1938. g. povezuje se i s neobičnim fenomenom. Nakon što je voz udario autobus u kojem je poginulo 22 djece, na mjestu tog pružnog prelaza navodno se javlja čudna sila koja vuče i spašava zaustavljene automobile kako ih ne bi udario voz. Na nekim su od spašenih automobila pronađeni sitni dječji otisci dlanova.
  • 4. Blizanci Pollock: Rođene dvije godine nakon smrti njihovih sestri, također blizanki, Gillian i Jennifer su se navodno prisjećale trenutaka iz života svojih preminulih sestri. Rođena 1958. g., Gillian je imala identične mladeže poput jedne od preminulih blizanki.
  • 3. Lica u Belmezu: U betonu jedne španske kuće sagrađene na površini nekadašnjeg groblja, navodno su se pojavljivali obrisi ljudskih lica. Iako su vlasnici neprestano prekrivali pod novim slojevima betona, lica su se neprestano vraćala.
  • 2. Otisci đavola: Tokom nekoliko dana davne 1855. g., u Velikoj Britaniji pronađeni su neobični otisci u obliku papaka na snijegu. Stvorenje koje je navodno napravilo otiske imalo je rogove, penjalo se po krovovima, prolazilo je kroz zidove te bez problema prelazilo kroz 3 km vode.
  • 1. Brod mrtvih: U 1948. g. s holandskog broda Ourang Medan stigli su pozivi upomoć na Morseovoj abecedi s porukom “svi oficiri su mrtvi” i “umirem”. Spasilačka ekipa se ukrcala na brod i pronašla cijelu posadu mrtvu s prestravljenim izrazima lica, a uzrok njihove smrti ostao je nepoznat.

Izvor: 24sata.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti