10 najvećih misterija koje su ZATAŠKANE

Teorije zavjere vole natprirodno u bilo kom pogledu, naročito kad se radi o nečem misterioznom što vlada zataškava, ne nužno i vanzemaljskog porijekla

zataskivanje

Vlada bilo koje države na svijetu ima neke tajne … naravno, od veličine i značaja države ovise i tajne, no ne baš uvijek – pogotovo kad se u priču upletu vanzemaljci, magija i slične stvari, no ima i groznijih stvari od toga.

Teorije zavjere vole natprirodno u bilo kom pogledu, naročito kad se radi o nečem misterioznom što vlada zataškava, stoga vam donosimo ovaj sjajan video:

10. Churchillov NLO – u povratku s misije nad Evropom avion RAF-a je tokom Drugog svjetskog rata susreo NLO, no Churchill je zabranio izvještaj i proglasio ga tajnim na razdoblje od 50 godina.

9. Lenonovi dosijei – ne treba nas čuditi da je paranoični Nixon naredio detaljno praćenje Lennona, a niti da se tome veselo pridružio J. Edgar Hoover, oba zabrinuta za “mlade” … pokušavali su ga deportirati dvije godine, no nije im baš uspjelo – Nixon je izletio iz Bijele kuće, a Hoover umro.

8. Izgubljeni astronaut – Rus, Valentin Bondarenko koji je izgorio još 1961. godine, a tek je perestrojka 1986. priznala da je jednostavno izbrisan sa svih fotografija i iz dokumenata.

7. Pentagonski dokumenti – ministar obrane SAD Robert McNamara 1967. godine naredio je sastavljanje izvještaja o američkim ratovanjima u Vijetnamu od 1945. – na sedam hiljada stranica obrazlaže se stvarna pozadina svih intervencija koje su imale za cilj kontrolu Kine.

6. Masakr u Ma Laiju – jedna od najmračnijih epizoda Vijetnamskog rata u kojoj su američki vojnici masakrirali najmanje 504 nenaoružana civila – staraca, žena i djece. Ne čudi zataškavanje …

5. Roswell – treba li reći išta više od imena ovog mjestašca u New Mexicu.

4. Krvava nedjelja – pokolj 14 irskih katolika na mirnim protestima 30. januara 1972. u Derryju predstavlja tešku sramotu britanske krune, ali istina je ipak izašla na vidjelo

3. Watergate – Nixon je imao prste u raznim glupostima, očito, ali ova ga je koštala karijere

2. Afera Dreyfus – špijunaža je ozbiljna optužba, a naročito kad vam pakuju kao jadnom Dreyfusu … da nije bilo Emilea Zole, teško da bi cijela priča izašla na svjetlo dana

1. Afera Iran-kontra – još jedna mutna igra američkih vlasti koja im se jako brzo i jako snažno obila o glavu …

Izvor: metro-portal.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti