Da li su zagonetne Longyou pećine, napravljene korištenjem drevne tehnologije Anunakija?

Prije mnogo hiljada godina, misteriozni graditelji Longyou pećina su imali tehnologiju i sredstva za uklanjanje i transport skoro 1.000.000 kubinih metara kamena.

Osim toga, ono što Longyou pećine čini još fascinantnijim je činjenica da ne postoje istorijski zapisi koji pominju misteriozni podzemni kompleks.

Jedna od najmisterioznijih struktura ikada izgrađenih od strane nepoznate grupe graditelja se nalazi bizu sela Shiyan Beicun u provinciji Zhejiang u Kini.

Širom planete postoje strukture koje prkose objašnjenju o svom nastanku. Longyou pećine su jedna od tih struktura, i po mnogima, krajnji dokaz o drevnoj tehnologiji Anunakija.

Ali šta čini Longyou pećine tako značajnim i neobičnim?

Tokom godina, mnogi istraživači su gledali ljepotu i arhitektonsku preciznost ovih pećina i zaključili da su rezultat sofisticiranog konstrukcijskog sistema istorijski nepoznatih graditelja.

Osim toga, preciznost koja je prisutna i u najmanjim detaljima ukazuje na vrhunsku izradu koja, prema istoriji, nije bila moguća prije više hiljada godina.

Međutim, ono što je možda jedna od najvažnijih činjenica kada su u pitanju Longyou pećine, je činjenica da ne postoje istorijski zapisi koji pominju ovaj misteriozni podzemni kompleks.

S obzirom na činjenicu da su drevni Kinezi bili izuzetno precizni u evidentiranju, ostaje velika misterija zašto ne postoji evidencija o gigantskom podzemnom kompleksu.

U stvari, jedino što istraživači znaju je da bi iskopavanje cijelog kompleksa bio ogorman projekat, jer bi uključivao uklanjanje i pomjeranje skoro 1.000.000 kubnih metara kamena.

Očigledna pitanja koja se postavljaju su: Zašto su potrebni tehnologija i sredstva za uklanjanje i transport skoro 1.000.000 kubih metara kamena, hiljadama godina prije? Kakva drevna tehnologija je tada postojala i omogućavala graditeljima da naprave tako fascinantnu konstrukciju?

Ljudstvo i tehnologija potrebni da se napravi nešto poput Longyou pećina je nazamislivo. Stručnjaci su izračunali prosječnu stopu kopanja po danu po osobi i došli do zaključka da bi trebalo angažovati 1.000 ljudi da rade dan i noć šest godina da bi završili cijeli projekat.

Stručnjaci širom svijeta su ostali zbunjeni kompleksnošću i preciznošću pećina, što je iznjedrilo nova pitanja. Ko je izgradio pećine? Koja civilizacija ih je napravila? Koji tip aparata za mjerenje je korišten? I kako su drevni graditelji postigli takvu preciznost? Zašto nema nikakvih istorijskih podataka o gradnji i metodama korištenim u izgradnji? Kako su graditelji pećina uklonili i transportovali 1.000.000 kubnih metara kamena? Zašto i kako su pet pećina bile u stanju da zadrže svoj integritet tokom perioda od preko 2.000 godina?

Longyou pećine su masivne, prosječna površina svake pećine je preko hiljadu kvadratnih metara, sa visinom do 30 metara, a ukupna površina je veća od 30.000 kvadratnih metara.

Sva ova pitanja ukazuju na činjenicu da su Longyou pećine možda bile rezultat graditeljskog poduhvata Anunakija, koji su koristili drevnu – sada izgubljenu – tehnologiju, hiljadama godina prije, koja im je omogućila da postignu nezamislive stvari u dalekoj prošlosti.

Možemo samo zaključiti da su Longyou pećine pravo drevno čudo izgrađeno od strane misteriozne grupe graditelja koji su nekako postigli nezamislivo prije više hiljada godina.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti