Mještani su zarobili tri VANZEMALJCA, a vlast SMIJEŠNO tvrdi da su vidjeli PATULJKA

U Varžinji, gradu na jugu Brazila u oblasti Minas Žerais, poznatoj po proizvodnji kafe, dogodio se slučajan susret sa vanzemaljcima, po mnogima još čudniji od američkog Rozvela. Ali, za razliku od njega, sa mnogo više svjedoka.

Od čega je umro policajac?

Policajac Marko Šerize, koji je u naručju nosio čudno stvorenje, do tada potpuno zdrav, dospio je u bolnicu poslije nekoliko dana. Pod pazuhom je imao gnojnu upalu, koju su ljekari operisali. Ispostavilo se da je u pitanju bio tumor i stanje mu se naglo pogoršalo. Dobio je temperaturu i uskoro preminuo.

Narednih nekoliko mjeseci, novinari i istraživači su proganjali svjedoke događaja. Stigli su i ufolozi i tvrdili su da su  stvorenja otpremljena u SAD avionom „Bafalo“, koji inače koristi američka ambasada. Zajedno sa njim odnijeti su i dijelovi srušene letjelice.           

Najpoznatiji brazilski ufolog Ademar Žoze Ževaer i osnivač Centra za istraživanje letećih tanjira rekao je da se kod Varžinje srušila vanzemaljska letjelica i da su najmanje dva stvorenja, koja nisu pružala nikakav otpor, bila uhvaćena, ali su umrla ubrzo nakon zarobljavanjanja.

Objašnjenja i za suze i za smijeh

Vlasti u Brazilu su, pod pritiskom medija, morale da otvore istragu o tome šta se u januarskim danima 1996. godine dogodilo u Varžinji. Uprkos tome što je ova istraga predstavljala farsu, uvidjeli su da bi klasična priča o meteorološkim balonima i gasovima iz močvare bila previše naivna, pa su se poslužili drugačijom, ali ništa manje zabavnom formulacijom:

„Tih dana bilo je olujno nevrijeme i iz tog razloga se brazilska vojska više kretala kamionima po gradu, pomažući lokalnim vlastima i stanovnicima. Tri djevojke koje su videle „vanzemaljsko biće“ bile su zbunjene, jer su to biće zamijenile sa lokalnim mentalno bolesnim čovjekom po imenu Modinjo, koji se toga dana povrijedio i, prekriven blatom, našao u ulici pored zida kojom su prolazile djevojke“.

Modinjo je stvarno bio njihov susjed, ali kada se uporedi njegov lik sa opisom koji su one dale, nema ni najmanje sličnosti, niti mogućnosti da ga ne bi prepoznale. Ipak, urnebesni dio „objašnjenja“ tek slijedi: u bolnici nisu bila „čudna bića“, nego – patuljci! Naime, u zvaničnom izvještaju brazilske vojske se tvrdi da su očevici pomješali sa vanzemaljcima par osoba patuljastog rasta, od kojih je žena-patuljak došla da se porodi!

Izvor: magazin.novosti.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti