PRIČA I ZA SUZE I ZA SMIJEH: Voditeljica N1 najavila snimak otvaranja sarajevske Olimpijade a umjesto toga na ekranu se pojavio Josip Broz Tito! (VIDEO)

Obilježavanje 37. godišnjice otvaranja sarajevske Olimpijade Televizija N1 BiH pretvorila je u jednu od najvećih blamaža koje su se posljednjih godina mogle vidjeti na ovdašnjim televizijama.

Patetična i vidno usplahirena voditeljica Jutarnjeg programa Alma Dautbegović-Voloder svečano je najavila snimak s tog historijskog događaja rekavši da ćemo vidjeti kako je olimpijski plamen zapalila klizačica Sandra Dubravčić.

No, umjesto snimka sa stadiona “Koševo”, s ekrana se prolomila pjesma “Druže Tito, mi ti se kunemo” i panorama stadiona JNA u Beogradu na kojem se održavao slet u povodu 25. maja, Dana mladosti. Potom se na ekranu ukazala djevojka kojoj je nekog davnog 25. maja pripala čast da u ime “djece i omladine cijele Jugoslavije” uruči štafetu mladosti Josipu Brozu Titu!?

Voditeljicu Jutarnjeg programa N1 to nimalo nije zbunilo, nastavila je voditi program kao da se ništa nije desilo, jer očito da nije ni gledala ovaj nostalgični prilog, koji, doduše, nema veze sa povodom, otvaranjem Olimpijade u Sarajevu na današnji dan 1984. godine.

Izvor: mreza.co

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti