ZNATE LI RAZLIKU? Evo kako raspoznati originalan parfem od kopije!

Na tržištu se sve češće pojavljuju kopije originalnih parfema kojima se žele prevariti potrošači. Evo kako ih prepoznati.

parf7

Nismo ni svjesni kakve posljedice lažni parfem može ostaviti na nas. Osim što ste izigrani, a samim time i uzrujani, može uzrokovati razne alergije, glavobolje i slično. Donosimo vam nekoliko trikova uz čiju pomoć ćete znati kupujete li originalan ili lažni parfem.

AUTENTIČNI PARFEMI imaju foliju koja je ravnomjerno i precizno omotana oko parfema. Uz to, ispod kôda se nalazi otisnuti broj koji služi za identifikaciju.

parf2

PRAVO PAKOVANJE je napravljeno od kvalitetnog kartona koji služi kako bi zaštitio bočicu od bilo kakvog oštećenja. Zato je u kutiji specijalno konstruisan prostor koji se prilagođava obliku bočice. Takođe, karton bi trebao biti bijele, a ne sivkaste boje.

parf4

TREBALI BISTE dobro provjeriti bočicu parfema prije nego što ga kupite. Iako su lažne neobično slične pravima, razlika se ipak može primijetiti. Evo savjeta: pronađite sliku originala na Internetu i na licu mjesta pomno pogledajte postoji li razlika.

parf5

POZNATI BRENDOVI obično ne koriste previše boje u svojim proizvodima. Zato je boja autentičnog parfema lagano izblijeđena. Ako je tekućina upadljive boje, to je dobar znak da parfem nije pravi.

parf6

POKLOPAC originalnog parfema trebao bi biti savršeno simetričan, što vrlo često nije slučaj kod lažnog. Naravno, izuzetak je ako se dizajner poigrao i napravio neuobičajen izgled parfema.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti