Žena se obogatila čisteći aerodrome – nećete vjerovati kako je zapravo ‘uspjela’!

Ona je ispričala kako se uspjela obogatiti samo čisteći aerodrom.

kradja2

“Kada god pronađem nešto, kažu mi da zadržim tu stvar ukoliko želim. Ako želim mogu da prijavim pronađeno, to je moja stvar, ali ne moram”, ispričala je žena policiji. Zvuči tako nevjerovatno, ali jedan od najvještijih lopova organizovane kriminalne bande koja hara po aerodromima je upravo žena.

Ona je otkrila kako je svojim “ljepljivim” prstima, zajedno sa pripadnicima velike bande koja “operiše” po američkim aerodromima stekla svoje bogatstvo. Žena koja se danas nalazi pod istragom, ispričala je da je uz posao čistačice aviona ostvarila veliko bogatstvo zahvaljujući nemarnim putnicima pa tako sebi i svojoj porodici omogućila lijep život u blagostanju.

Policija ipak vjeruje da je žena dio veće organizovane kriminalne bande koja krade po aerodromima u SAD-u, a u istragu su uključeni i mehaničari, te drugo osoblje aerodroma. Iako je žena priznala da je, čisteći avion slučajno pronašla jedan tablet kojeg je uzela, istražitelji vjeruju da se radi o krađi dosta većih razmjera. U svojim postupcima ne vidi nikakav problem.

“Razmišljam na taj  način, da ako je u redu da drugi uzmu neku stvar koju pronađu, zašto ne bih i ja ako pronađem ovakve skupe stvari?”, ispričala je žena . “Kada pronađem nešto, oni mi sami kažu da zadržim tu stvar ako želim.”

“Uzela sam jer je bilo jednostavno. Putnici svakodnevno za sobom ostavljaju vrijedne stvari: dokumente, novac elektronske uređaje, igračke. Uglavnom su to iPodi i mobiteli”, rekla je ova žena.

Istražitelji s druge strane napominju da se krađe dešavaju jer radnici na aerodromu malo zarađuju a drugi problem je da se otuđivanje dešava i dok su putnici još uvijek na aerodromu odnosno u avionu.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti