Željeznice FBiH: Od 15. juna vozom na more! Evo koliko košta karta …

Željeznice Federacije BiH obavjestile su javnost da će u sezoni od 15. juna do 31. augusta 2018. godine doći do promjene reda vožnje brzog putničkog voza na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, koji će u u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherc d.o.o. Grude.

voz3

Iz Željeznica FBiH navode da će sezonski voz iz Sarajeva polaziti svakog jutra u 7.07 sati, a u Čapljinu će stizati u 9.29. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.44. Voz će se zaustavljati u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10.05 sati, a u Neum će stizati u 11.20. Iz Neuma za Čapljinu autobus će polaziti u 18 sati, a u Čapljinu dolaziti u 19.15. Prihvat i iskrcaj putnika biće na stajalištu “Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 konvertibilnih maraka (KM), a cijena povratne karte 33,30 KM, prenosi Anadolu Agency.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split će polaziti u 10.10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 44,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen.

Zagarantovanom udobnošću i sigurnošću brzog “BH voza“, Željeznice FBiH i na ovaj način poslovno, turistički i saobraćajno povezuju Sarajevo i središnji dio BiH sa Hercegovinom i morskom obalom. Putnici karte mogu rezervisati na svim prodajnim mjestima Željeznica FBiH.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti