Zauvijek riješena misterija NLO-a? Evo kada se najviše viđaju!

90 hiljada prijava o viđenju NLO-a zaprimljeno je tokom posljednjih 40 godina. A statističari, koji su se pozabavili tim brojkama, otkrili su zanimljive činjenice …

Statistika viđenja NLO-a, nagnala je na zaključak da ga većinom viđaju pijani ljudi. Ali, je li to sasvim tačno?

Američki Nacionalni centar za izvještavanje o NLO-ima primio je oko 90.000 prijava viđenja NLO-a, u posljednjih 40 godina. To je u prosjeku šest prijava na dan. Većina njih događa se petkom u večernjim satima, a list zaključuje kako je upravo to na zapadu dan i vrijeme za ‘pijane izlaske’.

Ovaj je zaključak pokušao opovrgnuti novinar Dereck Thompson sa tri argumenta. “Zapravo, grafikon ovih podataka koji je postao viralan, sugeriše nešto o viđenjima NLO-a”, piše Dereck.

Evo njegovih argumenata kojima opovrgava tvrdnju da NLO-o vide većinom pijani ljudi:

1. Povezanost alkohola i viđenja NLO-a je manja nego se čini. Utah, država s najmanje konzumacije piva, ima veći postotak viđenja NLO-a nego Sjeverna Karolina, država s najviše konzumacije piva.

2. Postoji nekoliko izostavljenih varijabli. Pohvalno je što ljudi ne vide NLO dok rade ili spavaju jer su u zatvorenom prostoru i realno potpuno nesvjesni stvari koje se zbivaju vani.

Ono što Economist zove ‘satima pijančevanja’ takođe su sati u kojima je najvjerovatnije da ćemo biti vani i gledati svjetlo u kontrastu s tamnim nebom.

3. Nije jasan smjer uzročnosti. 

Izvor: dnevnik.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti