Zanimljive priče o intimnom životu poznatih istorijskih ličnosti

Istorija nas uči kakav je ko bio vladar, ili političar, književnik ili kompozitor, ali njihove seksualne sklonosti nigde se ne spominju. Iako nije gradivo koje se uči u školi, seks je nezaobilazni dio historije. Ovo je osam najzanimljivijih priča koje raskrinkavaju seksualni život poznatih historijskih ličnosti.

1. Prostitutke generala Hookera Iako je Joseph Hooker bio vrhunski general i oficir američke vojske u 19. vijeku, njegovo se ime danas veže isključivo uz prostituciju. Uvijek je bio pijanac i ženskaroš, a njegovi su kampovi bili puni prostitutki koje su se zvale Hookerova brigada, a kasnije samo “hookers”, što danas doslovno znači “kurve”. Ipak, generalovo prezime nije zaslužno za nastanak riječi jer je ona postojala i prije njega, ali svakako se može reći da ju je popularizirao.

2. Mozartov analni fetiš Legendarni kompozitor Wolfgang Amadeus Mozart bio je opsednut zadnjicama, ali ne njihovom estetikom, već, blago rečeno, prljavom aktivnošću kojoj služe. Volio je da detaljno objašnjava svojoj rođaki/ljubavi kako mu zadnjica gori dok obavlja veliku nuždu. Ali ta njegova sloboda izražavanja potekla je iz porodice, jer se u njegovoj kući normalno govorilo o fiziološkim potrebama. Svoj je “interes” opisivao i u kompozicijama pa tako jedna nosi naziv “Leck mich im Arsch” ili u prevodu “Poljubi me u guzicu”.

3. Izopačen život Jamesa Henrya Hammonda Bio je jedan od najuticajnijih političara u 19. vijeku, što mu je ostavljalo mogućnost da ima na stotine seksualnih robinja. Otvoreno je zagovarao ropstvo i incest. Bio je u seksualnoj vezi s četiri rođake koje je kasnije krivio da su ga zavele jer su bile izrazito atraktivne. Na kraju se saznalo da je sve to bio paravan za – homoseksualnost jer je dugo održavao vezu sa svojim kolegom i prijateljem Thomasom Jeffersonom Withersom.

4. Napoleonov mali “general” Dijelovi tijela poznatih ljudi znaju da završe u muzejima, ali nijedan od njih nije prošao toliko “ruku” kao Napoleonov penis. Ljekar mu ga je odstranio tokom autopsije i predao svešteniku koji je nad francuskim vladarom vršio posmrtni obred. U njegovoj porodici je taj penis proveo više od sto godina, nakon čega je prodat londonskom knjižaru, koji ga je potom proslijedio američkom knjižaru, a vrhunac slave doživio je u trenutku izlaganja u Muzeju francuske umjetnosti u New Yorku. Na kraju ga je na aukciji kupio američki urolog John Latimer, koji je zaključio kako je Napoleon imao “malog”.

5. Lupanje po guzi Jean-Jacques Rousseaua Bio je čuveni filozof i književnik, ali malo ko zna da je Rousseau više od filozofiranja i pisanja volio lupanje po zadnjici – svojoj. Još kao dijete volio je da dobije po “guzi” ako bi nešto skrivio. U školi mu se sviđala učiteljica, kojoj je namjerno radio svakakve “zvrčke” kako bi ga ona potom kažnjavala. Po završetku školovanja, tražio je druge načine da dobije svoju “dozu” pa se tako znao gurati stražnjicom u gužvi u nadi da će ga neko udariti po njoj. Naposlijetku je pronašao seksualnu dominu koja mu je bez ustručavanja zadavala toliko željene udarce.

6. Prva svjetska starleta Obična prostitutka iz 18. vijeka postala je najtraženija zvjezda, javnost je ludjela za njom iako nije bila ni umjetnica ni kraljevskoga porijekla, a nije imala nikakav talent. Bila je slavna samo zato što je bila lijepa i uvijek u centru zbivanja – opis identičan današnjem terminu “starleta”. Popularnost joj je dodatno porasla nakon što je jednom pala s konja, a nije nosila gaćice. Trenutak slave iskoristila je tako što je pozirala za portret slikaru Joshui Reynoldsu, a sliku potom umnožila i podijelila svim svojim muškim obožavaocima.

7. Afera na festivalu Bona Dea Bona Dea bio je festival u antičkom Rimu komu su smele prisustvovati samo žene. Jednom prilikom tribun Publius Clodius Pulcher se obukao kao žena i “upao” na festival kako bi, vjerovalo se, zaveo suprugu Julija Cezara, Pompeju. Još je dva puta nakon toga uspio u naumu i zavarao sve prisutne u kostimu žene. Iako je Pompeja kasnije oslobođena sumnji da je varala Cezara, on se ipak od nje razveo jer “vladareva žena ne smije biti ni pod sumnjom”.

8. Gräfenbergova tačka Njemački ginekolog Ernst Gräfenberg je 1950-ih godina opisao zonu ženske anatomije koja i danas izaziva polemike i kontroverze. On je u to vrijeme istraživao povezanost uretre sa ženskim orgazmom te otkrio erotsku tačku na prednjem zidu vagine koja je osjetljivija od ostalog dijela. Oko famozne G tačke se do danas naučnici nisu složili da li postoji uopšte. Iako mnoge žene tvrde kako je definitivno imaju, ostala je misterija ženske seksualnosti.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti