Zajedno nakon 30 godina: Kako danas izgledaju Popadići iz serije “Bolji život”

Tri desetljeća nakon premijernog emitovanja, prva postava TV serije ‘Bolji život’ ponovno se okupila. Stare kolege su se smijale i razgovarale kao da se snimanje nikad nije prekinulo

bz2

Ponovni susret originalne glumačke postave kultne serije ‘Bolji život’ izazvao je lavinu uspomena i potaknuo sjećanja. Glumci su se našli kako bi pozirali za naslovnicu 600. broja srbijanskog izdanja časopisa Story.

– Kao da je juče bilo – prokomentarisao je Marko Nikolić (70) koje je u seriji glumio Dragišu Popadića zvanog ‘Giga Moravac’, ‘glavu’ peteročlane porodice.

On je glumio oca troje djece s kojima nikako ne može izaći na kraj: sinovima Aleksandrom ‘Sašom’ (Boris Komnenić) i Slobodanom ‘Bobom’ (Dragan Bjelogrlić) te koketnom kćerkom Violetom zvanom ‘Viki’ (Lidija Vukičević).

Svetlana Bojković (69) odnosno Emilija, oduševljena je što ponovno vidi stare kolege. Iako je s nekima od njih često radila tokom godina, Lidiju Vukičević (55) glumicu koja je utjelovila njenu kćerku Violetu, nije dugo vidjela.

bz1

– To nije bila samo serija. To je bilo razdoblje u kojem smo svi nekako bili veseli i ljepše živjeli. Ta serija je stvarana u divnoj atmosferi. Jako mi je drago da smo se nakon toliko godina svi opet okupili na ovom fotografisanju porodice Popadić – rekla je Svetlana te dodala da je na setu popularne serije uvijek bilo zabavno.

Upravo zbog toga, smatra glumica, ‘Bolji život’ je bio veliki hit. Baš kao i na setu serije, tokom fotografisanja za Story, glumci su razgovarali i šalili se kao da snimanje ‘Boljeg života’ nikada nije prestalo.

Najveću slavu nakon serije ostvario je Bjelogrlić koji je postao vodeći srbijanski glumac, producent i režiser. Lidija Vukičević se udala i razvela od fudbalera ‘Crvene zvezde’ Mitra Mrkele te je bila aktivna članica Srpske radikalne stranke ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Svetlana Bojković je kao supruga srbijanskog ambasadora živjela u Finskoj, a Boris Komnenić, rođeni Puljanin, nastavio se u Srbiji baviti glumom u pozorištu i na filmu.

Izvor: oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti