VRLO bliski susret treće vrste: Kako su se krajem 70-ih sudarili automobil i NLO

U američkoj saveznoj državi Minnesoti je 1970-ih bilo brojnih prijava navodne aktivnosti NLO-a, ali nijedan od incidenata nije bio toliko čudan poput onog što se dogodilo šerifu Valu Johnsonu.

Pomenuti šerif je 26. avgusta 1979. vozio mračnom lokalnom cestom u redovnoj patroli, kad je ugledao jarko svjetlo u udaljenosti koje je bilo samo nekoliko centimetara veliko u prečniku te je lebdjelo iznad tla.

Dok je posmatrao svjetlo, ono je odjednom krenulo na njega u udarilo mu u auto. Johnson je to opisao kao da ga je udarilo nešto teško oko 100 kilograma, a auto je od udarca izletjeo s ceste i šerif je izgubio svijest. Nakon nekoliko minuta, kad se probudio, shvatio je da je u kanalu kraj ceste te je pozvao pojačanje. Uočio je je da mu se sat zaustavio prije 14 minuta. Pojačanje je došlo, no nisu uspjeli pronaći misteriozno svjetlo.

Ono što ovaj slučaj čini toliko šokantnim su fizički dokazi. Doktori koji su ga pregledali utvrdili su kako ima opekotine oko očiju, kao da je bio izložen snažnom UV svjetlu.

Auto je bio karamboliran, a popucalo vjetrobransko staklo otkriva tačno gdje je nepoznati objekat udario, dok su radijske antene savijene pod istim uglom. Ono što je udarilo šerifov automobil svakako je ostavilo trag.

Ko želi i danas to može vidjeti, jer se šerifov auto čuva u muzeju u gradiću Warren.

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti