“Vanzemaljci su pokušali početi 3. svjetski rat, kada smo prijavili čudne stvari, upozorili su nas …”

Nekolicina penzionisanih vojnika iz SAD-a, koji su radili u vojsci za vrijeme hladnog rata, tvrdi kako su se za to vrijeme u njihovim vojnim bazama događale neobjašnjive i užasavajuće stvari …

Penzionisani američki vojni komandant Robert Salas, koji je više od 30 godina proveo u službi, tvrdi da vlasti već duži period sakrivaju pravu istinu oko vanzemaljaca od naroda. Posljednjih godina kontaktirao je velik broj penzionisanih vojnika kako bi provjerio jesu li neki od njih, baš poput njega, svjedočili nečem što nije s ove planete.

Ono što je otkrio šokiralo ga je.

– Čekao sam više od 40 godina da progovorim. To je jako puno vremena. Imao sam tu groznu tajnu dugo na svom umu i drago mi je da napokon mogu reći istinu svojim bližnjima – rekao je David Schnidele, bivši pukovnik u američkoj vojsci koji je radio u vojnom centru u Sjevernoj Dakoti.

I Salas i Schindele radili su za vrijeme hladnog rata u vojnim bazama koje su sadržavale nuklearno oružje i najmoćnije rakete američke vojske. Kad su razgovarali, shvatili su da se njihove priče podudaraju. Nešto je pokušavalo aktivirati nuklearno oružje.

– Bio je to 24. mart 1967. godine. Služio sam u bazi Malmstrom u Montani kad je svih deset interkontinentalnih raketa naglo prestalo biti funkcionalno. Sličan incident ponovio se i nekoliko dana kasnije. Vojska je strahovala da nešto što nije s ovog planeta pokušava uticati na naše rakete i započeti 3. svjetski rat. Nekoliko puta rakete bi se same aktivirale – zapisao je Salas, koji do danas nije otkrio šta se zapravo dogodilo tog dana, javlja Daily Star.

Dok je radio u toj bazi, Salas je nekoliko puta vidio i neobična narandžasta svjetla na nebu. Pojavljivala su se u vrijeme kad bi u bazi bili problemi. Za njega nema sumnje, tu je bila riječ o intervenciji vanzemaljaca.

Ista stvar kao u Montani događala se i u Sjevernoj Dakoti.

– Jedne večeri nad našom se bazom pojavila nepoznata letjelica promjera oko 20 metara. Sve rakete i svi sistemi u bazi su se odjednom srušili – tvrdi Schindele. 

Svoju priču s medijima je podijelio i penzionisani poručnik Robert Jacobs.

– Radio sam u vazdušnoj bazi Vaneberg u Kaliforniji 1964. godine. Dobio sam zadatak da postavim teleskope na pozicije kako bi snimili probno lansiranje raketa Atlas. Vidio sam nepoznati leteći objekt kako prolazi pokraj rakete – tvrdi Jacobs, koji dodaje kako mu je vojska oduzela taj snimak, kao i da je pozvan na sastanak na kojem je upozoren na posljedice ako odluči progovoriti o priči. 

Kako je prije nekoliko godina Pentagon priznao da postoje letjelice za koje ne mogu utvrditi da imaju ovozemaljsko porijeklo i kako je u zadnjih 50 godina na desetine vojnika, penzionisanih ili aktivnih, ispričalo svoje priče o susretima s vanzemaljcima, ova grupa penionisanih odlučila je reagovati. Ljuti su na vlasti.

– Prvo su nas ušutkavali, onda su nas ignorisali, pa su nam se smijali i uništili nam živote. Ponašaju se kao da smo imbecili – poručio je rezolutno za kraj Jacobs, javlja portal Military.com.

Izvor: 24sata.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti