UPOREDITE SE SA LEGENDOM: Mislite da pjevate kao Freddie? Ova stranica otkrit će istinu

Googleova vještačka inteligencija koja se trenirala na glasu Freddieja Mercuryja usporedit će vaš glas sa slavnim pjevačem i pokazati vam koliko ste blizu njegovoj izvedbi

freddie1

Bohemian Rhapsody, We Are The Champions i druge pjesme grupe Queen spadaju među najpoznatije hitove rock muzike u istoriji. Već na prvi takt mnogi će odmah znati da slijedi jedinstveni glas Freddieja Mercuryja, koji smo svi barem jednom pokušali oponašati ispod tuša. No sada možete isprobati novi alat koji uz Googleove algoritme može prepoznati koliko ste blizu slavnom Freddiejevu glasu.

FreddieMeter je nova stranica iza koje stoje Google i slavna grupa te nekoliko izdavača. Ovdje možete jednostavno zapjevati neki od hitova Queenovaca, a sistem će u pozadini analizirati detalje vašeg glasa i uporediti to s Freddiejevim. Dobit ćete rezultat na ljestvici od 0 do 100.

Moj prvi pokušaj prošao je sasvim u skladu s mojim vokalnim mogućnostima pa sam dobio – 8 posto.

Iz Googlea napominju da su koristili nove modele mašinskog učenja kako bi trenirali algoritam, a upozoravaju da nema straha jer se snimke vašeg glasa neće slati na nikakve servere.

Cijela priča ima i humanitarni dio jer se kroz ovu stranicu podstiče ljude da doniraju fondaciju Mercury Phoenix koja se bori protiv HIV-a i AIDS-a.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti