U svoju ‘mečku’ umjesto benzina sipa SUNCOKRETOVO ULJE, auto bez problema IDE i ovoliko troši!

Već godinama nije stao na benzinsku pumpu!

pump1

Fikret Čaušević iz Bihaća već tri godine umjesto nafte u svoj “mercedes” sipa obično suncokretovo ulje. Naime, Fikret je modifikovao svoj motor kako bi to mogao da učini. Ipak, dok je radio na svom izumu uništio je čak tri motora!
“Jestivo ulje ima viskozitet 37, a nafta ima 2,7 zbog toga dolazi do lijepljenja u karikama i motor vrlo brzo ‘zariba’, a dolazi i do kašnjenja u paljenju i javlja se crni dim. U zadnje tri godine došao sam na ideju kako da taj problem riješim – tako što sam potpuno modifikovao motor, dodao sam mu tri promjene tako da sada troši potpuno ekološki obnovljivi izvor energije, obično suncokretovo ulje iz prodavnice”, kaže Čaušević.
pump2
Ovakvo pogonsko gorivo manje je štetno po okolinu, a Čaušević kaže da je njegov modifikovani motor – motor budućnosti!

“Nema više CO2. Nema sumpora, olova. U evropskom ipak biodizelu ima otrovnih gasova koji su štetni za okolinu, ovako ne”, tvrdi Čaušević.

Sada je riješio i dalje da razvija biznis, ali mu fali finansijer.

“Zamislite da krenemo sa proizvodnjom vlastite energije. Zaposlićemo poljoprivrenike da siju suncokret, uljanu repicu. Da proizvode svoju vlastitu energiju za pogon motora za sebe, a višak mogu da prodaju”, kaže Čaušević koji traži partnera za svoj biznis.

On ističe da sa jednom litrom ulja može da pređe oko 20 kilometara.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti