U ‘ponudi’ 1600 dokumenata: ZVJEZDANA VRATA, WARP POGON, ANTIGRAVITACIJA … Čini se da se američka vlada nije bavila samo fenomenom NLO-a

Tajni NLO program američke vlade nije se bavio samo istraživanjem neidentifikovanih vazdušnih fenomena.

Nevjerovatno, no ispostavilo se da su vladini naučnici koji su radili za Napredni program identifikacije prijetnji iz vazduha (AATIP) takođe istraživali čitav niz futurističkih tehnologija i naučnih koncepata, kao što su antigravitacija, crvotočine i ogrtači nevidljivosti, kao da je riječ o SF filmu. Tako se barem čini prema riznici oko 1600 dokumenata s kojih je skinuta oznaka tajnosti.

Neke od datoteka – poznate kao Referentni dokumenti odbrambene obavještajne službe (DIRD) – raspravljaju o konceptima uključujući “prolazna zvjezdana vrata i negativnu energiju”, kao i “visokofrekventne komunikacije gravitacijskih talasa, warp pogon, tamnu energiju i manipulaciju dodatnim dimenzijama”.

Takođe se spominje “pogon negativne mase” i plan za rudarenje iznuzetno laganih materijala iz središta Mjeseca miniranjem tunela nuklearnim oružjem.

Kako stvari zasad stoje, teško je znati šta se dogodilo s većinom tih koncepata, iako je očito da američka vlada nije upotreijebila nuklearne bombe na Mjesecu.

Jesu li neke od gore spomenutih tehnologija zaista mogle biti razvijene i ako jesu, naročito s obzirom na to da je riječ o tajnom NLO programu, postoji li veza s potencijalnim vanzemaljskim posjetiocima?

S više od 1600 datoteka koje treba pregledati, istraživači NLO-a zasigurno će imati šta za čitanje u doglednoj budućnosti.

Izvor: dnevno.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti