Tri stvari koje ekspresno ubijaju glad bez ijedne kalorije

Osjećaj gladi može biti toliko neugodan da zbog njega i najuporniji odustaju od dijete. No postoje prirodni i brzi trikovi koji provjereno i vrlo učinkovito utoljuju glad, a nalaze se nama doslovno ispred nosa.

1. Voda

Osjećaj gladi uzrokovan je praznim želucem koji žudi za hranom, ali isto tako i dehidracijom. Planirate li izgubiti pokoji kilogram prisilite se da tokom cijelog dana pijete vodu. Osim što će očistiti vaše tijelo, voda će maksimalno ublažiti ili čak ukloniti neugodan osjećaj gladi između obroka.

2. Vježbanje

Razmislite kad vam je osjećaj gladi najjači? Odgovor je vrlo jednostavan – kada vam je dosadno. Tokom ljenčarenja većina samo razmišlja o tome šta bi prezalogajila. Upravo zbog toga bilo koji način rekreacije vaš je saveznik u mršavljenju. Vježbanje ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju te potiskuje neugodnu i “lažnu” glad.

3. Iskrenost

Grickalice između obroka najgori su neprijatelj svakoga ko planira izgubiti pokoji kilogram jer osim što je riječ o nepotrebnim kalorijama, mnogo puta nismo niti svjesni koliko toga pojedemo tokom dana. Upravo zbog toga pokušajte biti što iskreniji prema sebi. Zapišite sve što ste pojeli između obroka i pokušajte antistres grickanje zamijeniti čašom vode ili čaja.

Integralni članak pročitajte na: http://radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti