Tinejdžer smislio genijalan način kako da više ne plaćate SAOBRAĆAJNU KAZNU! Sve je potpuno LEGALNO!

Stranica DoNotPay novi je hit na internetu i to s razlogom!

kazne2

Naime, na ovom mjestu možete izbjeći plaćanje kazne za saobraćajne prekršaje.

Ova usluga, koju je osmislio tinejdžer Joshua Browder, korisniku omogućava da na najbolji način napiše žalbu na svoju kaznu. I to tako da se pismo žalbe napiše samo od sebe, a na vama je samo da ga dostavite policiji.

Od početka do kraja postupak traje svega nekoliko minuta, a rezultati su za sada iznenađujuće dobri. Od 250 hiljada ljudi koji su stranicu koristili, 160 hiljada ih se izvuklo od plaćanja kazne, kazao je kreator stranice.

Usluga radi na način da ljudima dozvoljava ‘čavrljanje’ s robotom koji ih ispituje razna pitanja kako bi saznao gdje je kazna ‘najtanja’. To uključuje pitanja poput: “Je li saobraćajni znak bio dobro vidljiv?” ili “Mislite li da je mjesto za parkiranje bilo premalo?”.

kazne1

Nakon što na pitanja odgovorite stranica će informacije iskoristiti kako bi sastavila najvjerovatniji razlog zašto bi nečija kazna bila nevažeća. Kada vam ispiše pismo žalbe, na vama je samo da ga dostavite policiji.

Ova usluga prvi put je bila dostupna u Londonu, ali je nakon toga postepeno uvedena i u druge gradove. Naravno, to nije jednostavan proces jer svaki grad ima drugačiji sistem kažnjavanja saobraćajnih prekršaja.

Iako aplikacija zaista može da bude od velike pomoći ljudima koji nemaju novca da plate advokata i ne znaju sami da satave pismo, a pritom misle da su kažnjeni bez razloga, svakako da može da dođe i do zloupotrebe.

Izvor:likemag.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti