Tijelo djevojke, lice anđela, a ima 60 godina: “Ujutro se ne umivajte, evo zašto!”

Jedna od najljepših plavuša koju smo imali priliku upoznati putem filmskog platna, u sedmoj je deceniji svog života, ali oni koji ne znaju da se iza porculanskog tena i šarmantnih crta lica krije popularna glumica Kim Basinger – i da ne znaju koliko joj je godina – sigurno bi rekli da se radi o nekoj četrdesetogodišnjakinji.

kim

Da, ova vlasnica Oscara koja se nalazi na 12. mjestu Playboyevog popisa najpoželjnijih žena 20. vijeka, uistinu sjajno nosi svoje godine.

Svjetskim je tabloidima otkrila tajnu mladolikog izgleda.

Riječ je o ovih pet stavki:

  • Ne izlažite previše kožu suncu.
  • Ne jedite meso. Nikakvo. Nikad.
  • Ujutro se ne umivajte! Zašto? Noću koža proizvodi kolagen, zaslužan za mladolikost!
  • Barem jednom mjesečno radite piling morskom solju.
  • Šminkajte se, ali umjereno – tako da drugi ne primijete šminku na vašem licu. Manje je često više.

Zanosna Salma Hayek dijeli istu tajnu – i detaljnije objašnjenje

Glumica Salma Hayek takođe je otkrila istu tajnu odličnog izgleda!

Za svježinu kože lica 51-godišnja glumica kaže da je duguje istoj neobičnoj navici. Naime, ni ona se ne umiva nakon buđenja!

Istina je da zvijezda filma “Od sumraka do zore” izgleda puno mlađe u odnosu na svoje godine, ali do sada nije bilo poznato da je to zbog manjka higijene.

“Moj savjet je da dobro očistite lice naveče. Ne morate se umivati, ali ga morate dobro očistiti. Ima odličnih preparata za to koliko hoćete. I još ću otkriti da se ne umivam ujutro, nikada! Tokom noći koža lica se obnavlja, regenerišu se masnoće koje su potrebne da bi koža ostala mlada”, objasnila je glumica.

Umjesto higijenske aktivnosti koju upražnjava gotovo cijela planeta, Salma je ponudila alternativu u vidu jutarnjeg osvježenja kože odgovarajućim mlijekom za lice.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti