Težak životni put poznate glumice: Od porodične tragedije do Oskara

Prelijepa oskarovka Charlize Theron (40) ovom slikom željela je da skrene pažnju na humanitarnu kampanju “Let Girls Learn”, koju su pokrenuli američki predsednik Obama i njegova supruga, s ciljem da obezbjede pomoć za 62 miliona djevojčica širom svijeta koje ne pohađaju školu.

Teško da bi neko mogao da pretpostavi da se iza ovog osmijeha krije jedno tragično djetinjstvo.

char5

U junu 1991, kada je imala samo 16 godina, njen otac Charles, koji je bio alkoholičar, fizički je napao njenu majku i pod dejstvom alkohola njoj i maloj Charlize prijetio smrću. Njena majka tada ga je upucala i usmrtila. Istragom je utvrđeno da je ubistvo bilo u samoodbrani, i protiv nje nije podignuta optužnica.

Charlize je ubrzo potpisala manekenski ugovor i sa majkom se preselila u Milano. Nakon godinu dana, otišla je u New York, gdje je pohađala baletsku školu. Žarko je željela da se bavi plesom, ali ti snovi nisu se ostvarili zbog povrede koljena.

char2

“Otišla sam u New York na tri dana zbog manekenskog angažmana, ali sam tamo provela celu zimu, u prijateljevom podrumu bez prozora. Bila sam bez novca, išla sam u baletsku školu, ali moja koljena su popustila. Shvatila sam da više ne mogu da plešem i pala sam u depresiju. Moja majka je došla iz Južne Afrike i rekla mi: “Ili ćeš da odlučiš šta ćeš sad da radiš, ili ćeš da se vratiš kući, jer i u Južnoj Africi možeš da se duriš”, ispričala je ona jednom prilikom.

char3

U 19. godini, majka joj je kupila kartu za Los Angeles u jednom pravcu, sa namjerom da ostvari karijeru u filmskoj industriji. Nakon nekoliko mjeseci, otišla je u banku da unovči ček koji joj je majka poslala. Kada je radnik na šalteru odbio da ga unovči, Charlize je bijesno počela da viče na njega. Igrom slučaja, tu se našao lovac na talente John Crosby, koji je stajao u redu iza nje i dao joj svoj broj telefona.

Pomogao joj je da upiše školu za glumu i upoznao je sa ljudima iz filmske industrije. Kasnije su se razišli jer joj je stalno nudio uloge u erotskim filmovima. Ipak, zahvaljujući njemu, debitovala je na filmu ulogom u hororu “Djeca kukuruza 3” iz 1995, a nakon toga glumačke ponude i uloge nastavile su da se nižu.

char4

Svoj talenat pokazala je u filmu “Monster”, za koji je dobila same pohvale publike i kritičara. Ocjenili su je kao jednu od najboljih glumačkih izvedbi u istoriji filma. Za tu ulogu dobila je Oskara za najbolju glumicu, čime je i zvanično svrstana u holivudske legende.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti