TESTIRAJTE SE: 5 zanimljivih zagonetki koje će dovitljivi ljudi riješiti bez problema

Upoznajte Čarlsa. On je najizuzetnija osoba na Zemlji.

Njegov život je bio pun poteškoća i izazova sa kojima se hrabro nosio. Nažalost, u svojim zrelim godinama, nije uspio da pobjegne od užasne sudbine. Mi smo vam spremili nekoliko zagonetnih pitalica u kojima je Čarls glavni junak. Pažljivo pročitajte, uključite sive ćelije i pokušajte da pronađete rješenje. Spremni? Hajde da počnemo.

#1

char2

Kao dijete, on je bio veoma nadaren dečko, ali nastavnici su već imali svoje omiljene učenike, pa je Čarls dobijao najkomplikovanije zadatke. Ipak, uspijevao je da se izbori sa njima veoma dobro.

Zadatak: Napravite ovu matematičku jednačinu tačnom bez docrtavanja ili pomjeranja brojeva.

#2

char3

Kao tinejdžer, Čarls je volio da šeta sam. Jednom je u šumi upao u bunar. Bunar je bio dubok 30 metara. Čarls je uspijevao da se uspenje 3 metra uz klizav zid svaki dan, ali kako je bio veoma umoran, noću bi pao 2 metra. Ipak je uspio da se izvuče.

Pitanje: Koliko dana mu je trebalo da izađe iz bunara?

#3

char4

Imao je 20 godina kada su prijatelji odlučili da se našale s njim: kidnapovali su Čarlsa, skinuli ga i odveli u napuštenu zgradu bez prozora i sa zaključanim vratima. Na zidu je bila poruka sa uslovima oslobađanja. Na sredini sobe se nalazila cijev koja je virila iz betonskog poda (prečnika 5 cm, a dužine 91 cm). Na dnu cijevi se nalazila ping pong loptica. Bilo je nemoguće dohvatiti loptu bez nekog alata, ali u sobi nije bilo nikakvih drugih predmeta. Čarls je uspio da se izvuče.

Pitanje: Kako je Čarls dohvatio loptu?

#4

char5

Dok su njegovi prijatelji tek počinjali da grade karijere, Čarls se obogatio i zaljubio u djevojku po imenu Irena. Vjenčali su se, ali se ispostavilo da se ona udala za njega samo zbog novca. Ona je pokušavala da ga otruje kako bi se domogla nasljedstva. Čarls je to znao i izbjegavao je otrovanu hranu. Jednom prilikom, ponudila mu je jabuku. On je rekao: “Poješću samo ako i ti pojedeš pola.” Irena je isjekla jabuku, pojela svoju polovinu i ništa joj se nije dogodilo. Kada je njen muž pojeo svoju polovinu jabuke, upao je u komu na 24 sata. Nakon ovog pokušaja ubistva, Irena je uhapšena, a Čarls je preživio.

Pitanje: Kako je Irena uspjela da otruje muža ako nije uzela nikakav protivotrov?

#5

char6

Dva muškarca stoje na drvenoj dasci na ivici provalije. Jedan od njih drži pištolj i želi da upuca ovog drugog. Međutim, ako taj muškarac padne, onaj prvi će pasti u provaliju.

Pitanje: Postoji li način da jedan od njih preživi? Ko će zapravo umrijeti?

Odgovori:

1. Dovoljno je da okrenete tablu naopako da biste dobili tačnu jednačinu.

char7
2. Čarlsu je trebalo 28 dana. Imao je dovoljno hrane koju je sa sobom ponio u šumu. Pomjerao se 1 metar svaka 24 sata. Za 27 dana, popeo se 29 metara, ali je noću pao za 2 metra (na 27 metara). Onda se 28. dana popeo 3 metra i izašao.

3. Kako je loptica za ping pong veoma laka, Čarls se olakšao u cijev i dohvatio loptu rukama.

4. On je znao šta Irena pokušava i uzimao je univerzalni protivotrov svako jutro. Međutim, ovaj otrov je bio toliko jak da je na kratko pao u komu. Otrov se nalazio na jednoj strani noža kojim je Irena sekla jabuku. Čarlsu je dala polovinu jabuke na kojoj se nalazio otrov.

5. Odgovori na ovu zagonetku su raznoliki i svi misle drugačije. Šta vi mislite?

Izvor: fokuzz.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti