Tako je govorio Stephen Hawking: “Ako vanzemaljci posjete Zemlju …”

Čuveni fizičar Stephen Hawking je verovao da će vanzemaljci, ukoliko posjete našu planetu, uništiti čovječanstvo.

“Ako nas vanzemaljci posjete, posljedice će biti iste kao kad se Columbo iskrcao u Americi, što nije bilo dobro po Indijance”, rekao je Hawking svojevremeno u intervjuu za španski list ‘El Pais’.

“Takva napredna civilizacija, možda nomadska, kolonizovala bi i osvajala svaku planetu do koje može doći”. Hawking je istakao da bi za ljude od ključnog značaja bila kolonizacija neke druge planete.

“Sve je veći rizik da će Zemlja biti uništena nekom katastrofom”, rekao je on. “Zato želim uticati na svijest javnosti o značaju svemirskih putovanja. Ne treba gledati suviše u budućnost, nego se treba koncentrisati na sadašnjost”.

Hawking je konstantno govorio o opasnostima koje bi po čovječanstvo mogla predstavljati neka inteligentna vanzemaljska civilizacija.

Posljednjih godina života je podržavao desetogodišnji projekat milijardera Jurija Milnera vrijedan 100 miliona dolara, koji se trebao baviti potragom za inteligentnim oblicima života van Zemlje.

“Ne znamo mnogo o vanzemaljcima, ali zato znamo mnogo o ljudima”, rekao je on tada. “Ako pogledate istoriju, manje inteligentni organizmi su u kontaktu s ljudima uglavnom izvlačili deblji kraj, kao i civilizacije s primitivnijim tehnologijama. Ona vrsta koja bi mogla pročitati naše poruke, može biti milijardama godina naprednija od nas. To znači da je i daleko moćnija i možda nas neće smatrati ništa vrijednijim od bakterija.”

Izvor: bljesak.info/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti