Tajne civilizacije Nila: Činjenice koje zbunjuju a ne daju odgovore

Uprkos tome što se radi o najdužoj civilizaciji u poznatoj istoriji, malo toga znamo o civilizacij Nila i njenom porijeklu, vjerovanjima ili vizijima života i smrti.

Da li su egipatski faraoni bili vanzemaljski hibridi? Neki se vrlo često pitaju: Da li je moguće da ljudska bića nisu rođena na Zemlji kao što neki sugerišu?

U ovom kontekstu punom neizvjesnosti, sumnji i enigmi, postoji široka društvena masa koja smatra da je Egipat pun nedovoljno istraženih misterija.

Prema vjerovanjima starog Egipta, kada bi faraon umro, postajao je Bog. Piramide su bile element kroz koji su pokojni faraoni mogli pristupiti univerzumu bogova.

Tijela su balzamovana i stavljana u sarkofag. Pored toga, njihovo bogatstvo je bilo zakopano pored njih. Vjerovalo se da je na ovom putovanju faraon morao da ponese svoje stvari sa sobom.

Usred velike visoravni Gize nalazi se njena Velika piramida, jedno od sedam svjetskih čuda. Njen geometrijski oblik i veličanstvena veličina nastavljaju da iznenađuju sve.

Izgradnja velike piramide zbunjuje naučnike, s obzirom na to da su graditelji bili daleko ispred svog vremena.

Suprotno popularnom vjerovanju, egipatske piramide nisu sagradili robovi. Dokaz za to je da su mnoge zanatlije i mnogi graditelji sahranjeni u blizini same piramide. Rob nikada ne bi bio tako časno sahranjen, jer su grobovi u blizini najviših piramida pokazivali visok društveni status pokojnika.

Pored svega ovoga, iznenađujuće je da su egipatske piramide tako dobro poredane. Ova enigma zbunjuje egiptologe vijekovima.

Ufolozi i ljubitelji zavjere gotovo bez izuzetka tvrde da postoji neosporna veza između Drevnog egipatskog carstva i vanzemaljaca.

Izvor: webtribune.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti