TAJNA NAMJERA PENTAGONA: Stručnjak objasnio zašto su snimci susreta lovaca SAD sa NLO objavljeni baš sad (VIDEO)

Susret pilota američkih lovaca i NLO-a dogodio se 2004. godine i snimljen je na video snimku, ali svijet je to saznao tek 13 godina kasnije kada ga je objavila Stars akademija umjetnosti i nauke, organizacija koja sprovodi istraživanje o vanzemaljskom životu.

Godine 2019. američka mornarica potvrdila je istinitost snimaka.

Američko ministarstvo odbrane možda je uređivalo novoobjavljene video zapise sa NLO-a, tvrdi Oleg Kurbatov, šef Ruskog udruženja za ufologiju.

Kurbatov je rekao da je američka vojska namjerno objavila video snimke kako bi opravdala ogromno finansiranje koje dobija od vlade i možda je dodala taj misteriozni predmet snimku kako bi dobila veću finansijsku podršku.

Drugi razlog zbog kojeg je Ministarstvo odbrane odlučilo da dijeli video zapise, objasnio je Kurbatov, je činjenica da se ne otkrivaju tajni podaci. “Kao i u prethodnim video zapisima koje su objavile vlasti, nema dragocjenih informacija o objektima, nema šta da se prouči”, rekao je on za ruske medije.

Dana 27. aprila, američka vojska objavila je tri video zapisa za koja navodi da pokazuju dokaze neidentifikovanih letećih objekata (NLO).

Susret sa misterioznim NLO dogodio se 2004. godine tokom vojnih vježbi. Dvojica pilota sa USS Nimitz dobili su zadatak da provjere objekat primjećen u blizini nosača aviona.

Prema pilotima, NLO je letio velikom brzinom iznad misterioznog turbulentnog područja vode ispod njih. Komandir David Frywar, koji je istraživao zagonetni objekt, rekao je da su nestale radarske trake vezane za incident.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti