Suhomesnati proizvodi Menprom na turskom tržištu

“Sa privrednom delegacijom iz Turske pregovarali smo u međusobnoj saradnji, prvenstveno onoj koja će se odnositi na plasman Menprom proizvoda u Republici Turskoj, konkretno našim suhomesnatim proizvodima iz Premi brenda”, rekla je Merima Dževdetbegović, tehnički direktor Mesne industrije Menprom na današnjem sastanku te dodala da ovom kampanjom poslovni partneri mogu unaprijediti razvoj Tuzlanskog kantona i opštine.

Osim otvaranja firmi i stvaranja novih radnih mjesta, jedan od prioriteta novoosnovanog privrednog subjekta TuzIST, čiji je domaći suvlasnik Kasim Selimović, a drugi ino partner, jeste i pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini koja bi se finalizirala na našem području i kao takva izvozila u Tursku. Današnja posjeta Mesnoj industriji Menpromu upravo je jedan od tih prioriteta.

„Mi smo dogovorili još neke druge aktere koji bi učestvovali u ovom projektu. Radimo na podizanju određenih farmi gdje bi obezbijedili sirovinu za proizvode koji bi se obrađivali u Menpromu i kao takvi se izvozili u Republiku Tursku“, pojasnio je Selimović.

Integralni članak pročitajte na: http://druga.tv

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti