Šta napraviti kad se osjećate loše?

Sreća je osjećaj koji nam nužno treba kako bi se osjećali bolje, a tu je par aktivnosti koje će nam pomoći kada se osjećamo loše i bezvoljno. Evo liste, pa navalite!

Popijte čašu vode – možda se loše osjećate iz jako trivijalnog razloga – dehidrirani ste. Popijte čašu vode. Ne alkohola ili soka, nego baš vode. I to cijelu.

Složite svoj krevet – kada vam se čini da je život jako konfuzan te da je sve izvan vaše kontrole, jednostavne stvari poput slaganja kreveta svako jutro vraćaju nekakav osjećaj sigurnosti u vašu svakodnevnu egzistenciju.

Istuširajte se – život je drugačiji ako ste čisti. Topla voda nas opušta i dobijamo energiju ukoliko se opustimo u sapunici.

Prigrizite nešto, ali ne junk foodiako baš silno želimo jesti fast food kada se loše osjećamo, trebali bismo se oduprijeti takvoj vrsti žudnje. Rješavanje emocionalnih stanja junk foodom dugoročno ugrožava zdravlje, a zatim i liniju. Radije pojedite voće.

Prošetajte – svježi zrak razbistri misli, a fizička aktivnost inače nas čini sretnijima i bolje raspoloženima.

Promijenite odjeću – čak i ako planirate ostati cijeli dan kući, presvucite se iz pidžame u  odjeću za van. Pazite da ne obučete neudobnu odjeću. Obratite pažnju da se osjećate ugodno.

Promijenite okruženje – bivanje unutar ista četiri zida cijeli dan može biti dosadno, monotono i u konačnom – depresivno. Ako možete raditi iz kafića, biblioteke ili prijateljeve kuće, iskoristite tu mogućnost. Tako ćete možda sebe natjerati i da obavite više posla.

Pričajte s nekim, ali ne na internetu – ako vam se ne da razgovarati s ljudima o svojim problemima, to je u redu. Posjetite prijatelja i razgovarajte o muzici i filmovima. Nazovite roditelje i pitajte ih kako su.

Zaplešite na pjesmu koja vam je guilty pleasure – zaplešite kao rock zvijezda. Zatim pustite pjesmu opet i učinite isto.

Vježbajte – znojenje, ubrzano lupanje srca i disanje će vas pomalo iscrpiti, ali i osloboditi hormone sreće. Vježbanjem takođe izbacujete frustracije van iz sebe.

Učinite neku malu stvar koju odgađate – ako već neko vrijeme imate namjeru nazvati zubara ili ginekologa, učitite to sada. Osjećat ćete kao da ste nešto postigli i skinuli jednu brigu s leđa.

Umjesto ‘to do’ liste, učinite popis stvari koje ste napravili – prestanite se opterećivati stvarima koje niste stigli obaviti, nego obratite poažnju na ono što ste do sada napravili i postigli u životu. Pokažite sebi koliko ste zapravo efektivni i uočite da sebi zapravo premalo priznanja dajete svakodnevno. Cijenite sebe!

Gledajte YouTube videa koja vas nasmijavaju – smijeh liječi.

Dopustite sami sebi da se osjećate loše – dopušteno vam je imati loš dan. Ne morate se osjećati bolje istog trenutka. To je normalno i ljudski. Uzmite vremena i prostora osjećati se i ponašati se kako vam dođe.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti