Slobodni kao ptice: Moja djeca žive bez TV-a i drugih modernih uređaja

kidss1

Niki Boon počela se baviti fotografijom dok je živjela u Škotskoj, ali kako je vrijeme prolazilo, polako je zapostavila taj hobi. Preselila je na Novi Zeland, dobila četvero djece i živi na selu. Posmatrajući svoju djecu kako se zabavljaju po cijele dane, uzela je ponovo fotoaparat u ruke.

– Moja djeca žive bez televizora i ostalih modernih elektronskih uređaja. Nekima se takav način života može činiti nekonvencionalnim, ali ja sam zaista sretna što sam izabrala živjeti sa svojom porodicom u ovom čarobnom mjestu – ispričala je za BrightSide.

Dokumentujem dane svoje djece u prirodnom okruženju dok se nesputano igraju. To je fizički zapis o njihovom djetinjstvu, životu kakav je, o stvarnosti.”

– To je takođe odraz djetinjstva duboko ukorijenjenog u mojoj prošlosti kada sam uživala u potpunoj slobodi. Takvo djetinjstvo sada prenosim na svoju djecu – kaže ova žena.

“Vjerujem da je najbolje kada mi djeca dođu kući prekrivena blatom, kada trče i igraju se gdje god požele i kada žive u skladu s prirodom. Oni pripadaju ovdje – divlji i slobodni.”

“Ništa ne stoji između njihovih mladih duša i prirode. Iskreno želim da se drugi ljudi prisjete svojeg djetinjstva kroz ove moje fotografije”

Sloboda u kojoj žive ova djeca je dragocjena. Roditeljima pomažu oko svih poslova na farmi.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti