Sjećate se kako je Severina izgledala dok je bila Gibonnijeva žena? Ni mi! (FOTO)

Ovo su mnogi zaboravili …

gib1

Kada je započinjala svoju muzičku karijeru, mlada nada muzike Severina odlučila se za nevjerovatan trik i iskoristila je, figurativno rečeno, svog prijatelja široj javnosti nepoznatog Zlatana Stipišića Gibonnija.

Gibonni (49) je 1992. godine pripremio je svoj drugi samostalni album ‘Noina arka’, a u njemu se ‘kuhala’ i Cesarica koju je napisao Oliveru Dragojeviću, kako kaže, u dvadeset minuta.

Iste godine, ‘mlada nada’ estrade, 20-godišnja Severina je izdala spot za pjesmu ‘Kad si sam’ s njenog drugog albuma na kojem je sarađivala sa Zrinkom Tutićem.

U spotu, pjevačica obavlja kućne poslove dok prigovara suprugu koji sjedi na kauču i svira na gitari. Na ovaj spot su zaboravili mnogi, a kako se tada komentarisalo, savršeno su odigrali svoje uloge. Njen ‘suprug’, kojeg nervira ženino zanovijetanje, upravo je mladi Gibonni. U spotu se našao i Jurica Pađen koji je glumio barmena. Da ne znate da su u pitanju oni, možda ih ne biste ni prepoznali.

A evo i jedne zanimljive priče o Gibonniju i odakle mu nadimak:

“Zvali su me Džibo još od moje devete godine. Imao sam sreće, jer su me trebali zvati Muco. Kod nas je kao na Siciliji, tamo ljude ne zovu pravim imenima nego prema njihovim manama.

gib2

Ja sam mucao, ali nekim čudom me je jedan splitski pomorac koji je bio u gradu Džibutiju prvi prozvao Džibuti, a kasnije su to ljudi skratili pa me prozvali Džibo.”

Na pitanje kako se nadimak izgovara kaže:

Ja se još nisam odlučio je li Dž ili Đ. Mi Dalmatinci ne pravimo baš neku razliku kod izgovora”, kaže Zlatan Stipišić-Gibonni. “Zato ime glasi – kako ga ko izgovori.” 

Kada je u jednom trenutku odlučio da ima svoj bend javila se i ideja da se nazovu Gibo oni, pa otud sadašnje Gibonni, jer dobro je zvučalo.

A Severina … pamte je po mnogim skandalima, sjećamo se jednog sa Porina.

Godine 2002. Severina je na Porinu trebala nastupiti s pjesmama “Virujen u te” i “Mala je dala”, s kojom je trebala zatvoriti Porin. Međutim Zrinko Tutić, član Upravnog odbora Porina, zahtijevao je da Severina zamijeni pjesmu “Mala je dala”, jer ju smatrao neprikladnom za završnu pjesmu manifestacije. Nakon što je Severina to odbila, prebacili su je u sredinu programa, nakon čega se ona odlučila da u direktnom prenosu na HRT-u u posljednji tren promjeni tekst pjesme, a glasio je: „Ista pisma samo druge riči, jedan tukac drugom tukcu sliči, s takvima je mala oduvijek znala …”.

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti