Sjećate li se dječaka koji KLEČI NA ULICI DOK PIŠE ZADAĆU? Danas mu se život promijenio u cijelosti!

Ovo je definitivno jedna od najdirljivijih fotografija iz 2015. godine.

daniel1

Na njoj je  fotografisan dječaka sa Filipina, koji je klečao ispred McDonaldsa da bi učio pod uličnim svjetlom i  završio svoj domaći zadatak. Ali život Daniela Cabrere se promijenio od onog trenutka kada je fotografija podijeljena na svim društvenim mrežama.

Studentica medicine Joyce Torrfrance je primijetila ovaj potresan prizor na ulici, pa je odmah fotografisala mališana. Fotografiju je isti  dan objavila na Facebooku, a njegova priča je mnoge dirnula pravo u srce pa su uskoro počeli da uplaćuju donacije  njegovoj porodici.

daniel2

On danas umjesto na parkingu restorana ima sve uslove da u svom domu uči svo školsko gradivo. Ubrzo  je uslijedio driljiv susret mališana i Joyce. Za razliku od prošlog puta, kada je dječak živio u trošnoj baraci bez struje i vode, Daniel i njegova majka su je dočekali u mnogo ljepšem okruženju.

Njegova porodica je veoma zahvalna djevojci  koja ga je slikala jer mu je promijenila život. Ova priča je dokaz da bi svijet bio puno ljepše mjesto kada bi pomagali jedni drugima.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti