SENZACIONALNO! Zbogom protezama, evo kako će vam narasti novi zubi u roku od 9 sedmica!

Dr. Jeremy Mao sa Columbia University, po svemu sudeći, je došao do novog senzacionalnog i revolucionarnog otkrića u medicini, a posebno u stomatologiji. On je nedavno objavio rezultate svoga istraživanja za regeneraciju zuba. Otkrio je nešto nevjerovatno. Uz pomoć skele za zube koja sadrži matične ćelije iz organizma, koristio je svoju DNK i uspio da regeneriše nove zube.

Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost za stomatologiju i čovječanstvo uopšte. Moderna tehnologija i metoda dr. Maoa daje šansu da se u usnoj šupljini ponovo razviju i izrastu vlastiti zubi i to u roku od devet sedmica.

teeth3

“Obnavljanje izvađenih zuba traje tačno devet sedmica. Uređaj – skela za zube sa matičnim ćelijama treba da bude postavljen na područja gdje nema zuba. U prvoj fazi organizam će se navikavati, nakon toga prihvatiti ćelije, a zatim i regenerisati korijen zuba. Jednostavno rečeno, matične ćelije iz vašeg tijela se koriste za zamjenu nedostajućih zuba. Zatim, zub postaje jedno sa okolnim tkivom. To je tako jednostavno. To će poboljšati proces regeneracije i to će rezultirati prilično brzim oporavkom”, objašnjava dr. Jeremy Maoa sa Columbia University.

Izvor: aura.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti