Schwarzeneggerova poruka tinejdžeru u depresiji će vas oduševiti: Šta je po njemu ključ svega?

Bivši Mister Olimpia, holivudski glumac i nekadašnji guverner Kalifonije se ponovo vraća u staru formu. Ali, ne bi Arnold bio to što jeste da ne misli i na druge. U ovom slučaju, pomogao je jednom klincu da pomjeri svoju lijenu zadnjicu i izbori se sa depresijom.

schw1

Osim što je poznat po svojim čeličnim mišićima, Arnold Schwarzenegger često zna da iznenadi svoje fanove na društvenim mrežama, tako što će razmijeniti neka svoja iskustva i uliti dašak motivacije u svakog od njih.

Sada se to desilo na Redditu, gdje često savjetuje ljude, razmjenjuje politička mišljenja ali i razgovara o običnim životnim temama.

Pošto većina bodybuildera Arnolda smatra za najboljeg ikada, zamisli da ti baš on odgovori na poruku koju si iz očaja poslao.

Ali, dečko iz Kanade pati od depresije koja ga je sprečavala da se baci na vježbanje, pa je sasvim spontano pitao Schwarzeneggera kako da povrati svoju motivaciju i formu. Desilo se ono čemu se ni u ludilo nije nadao – dobio je odgovor od glumca lično.

Klinac mu je najprije poslao poruku, jer kako i sam kaže – nije imao šta da izgubi.

“Znam da je ovo trulo, ali već nekoliko mjeseci se borim sa depresijom i za sve to vrijeme nisam nijednom otišao u teretanu. Gospodine Schwarzenegger, možete li da mi kažete da ustanem sa lijene guzice i krenem sa radom. Kunem se u sve da ću presjeći u jednom trenutku i otići”, napisao je Ali.

schw2

Onda je stigao odgovor.

“Neću biti oštar prema tebi. Molim te, nemoj ni ti da budeš takav prema sebi. Svi prolazimo kroz teške periode i neuspjehe. Nekad je život kao dan u teretani. Ali ključ svega je da se podigneš, ili pomjeriš makar malo. Srolaj se sa kreveta, uradi nekoliko sklekova ili jednostavno prošetaj. Samo učini nešto. Korak po korak, nadam se da ćeš se osjetiti bolje i krenuti u teretanu. Ali nemoj sebe da kažnjavaš time, jer to je sve uzaludno, i neće te odvesti na vježbanje. Ne plaši se da pitaš za pomoć, sretno”, napisao je Arnold.

Ali se u nastavku zahvalio i istog momenta iskočio iz kreveta kada mu je stiglo obavještenje da je Arnold Schwarzenegger komentarisao njegovo ‘jadikovanje’. Obukao se, otišao u teretanu i počeo sa rutinskim vježbama.

U međuvremenu, Schwarzenegger se raspitivao kako vježbe napreduju dok ga je hiljade fanova dizalo u nebesa zbog lijepih riječi upućenih depresivnom Aliju iz Kanade.

Izvor: ddl.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti