Ruski naučnici na Himalajima pronašli 200 jedinstvenih srednjovjekovnih skulptura nepoznate civilizacije (FOTO & VIDEO)

Grupa ruskih naučnika otkrila je dva drevna ritualna kompleksa sa figurama konjanika koji su pripadali nepoznatoj civilizaciji na planinskom području Himalaja

Rusko-indijska ekspedicija predviđena dopisnim članom Ruske akademije nauka Natalijom Polomak u zapadnom dijelu Himalajskog masiva (provincija Kašmir, Indija) otkrila je dva drevna ritualna kompleksa sa jednom kamenom figurom, izjavio je zamjenik direktora Instituta za arheologiju i etnografiju (IAE) Ruske akademije nauka Viacheslav Molodin.

Ritualni kompleksi su smješteni na udaljenom i teško pristupačnom gradu u planini. U svetilištu je pronađeno oko 200 konjanika, a njihova posebnost je i to što na nekom od konja ne sjedi samo jedan jahač, veći i dva, tri ili četiri, što je otjelotvorenje nekih od misterija i mitova koje treba potumačiti sa zajedno sa ovim figurama, ukrašenim reljefima. Ove skulpture su izrezane u istom stilu i bogato su ukrašene, ali su sve jedinstvene.

Prema riječima istraživača, kamene figure su iz ranog srednjeg vijeka, na šta ukazuje dekoracija konja i drugi detalji.
Na istom mjestu su pronađeni i izvori vode sa, takođe, specifičnim kamenim figurama.

Činilo se da u Indiji odavno nema istorijskih nepoznanica, ali ovi najnoviji pronalasci to ipak demantuju.

Ovo otkriće se razlikuje od svega do sada viđenog i ukazuje na to koliko još ima neotkrivenih stvari koje se nalaze na neobičnim mestima naše planete.

Ono po čemu je ovaj pronalazak toliko jedinstven jeste što ne postoji ništa slično ovome u do sada proučavanoj ikonografiji Indije, što upućuje na neko za sada nepoznato stanovništvo koje se iznenada pojavilo na Himalajima, nastanilo u udaljenim područjima, ostavilo svoje tragove i nestalo.

Izvor: svettajni.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti