Ribar pronašao poruku u boci na obali Gaze, sadržaj ga zapanjio

Palestinski ribar Jihad Al-Soltan prilično se iznenadio kada je nedaleko od plaže u blizini Gaze u moru primjetio bocu sa porukom.

poruka

Boca sa porukom prešla je put u Sredozemnom moru dugačak skoro 800 km, a otplutala je sa plaže na grčkom ostrvu Rodos, gdje ju je u more bacio mladi britanski par koji je tamo ljetovao u julu.

“Trenutno smo na ljetovanju na Rodosu i voljeli bismo da znamo dokle će doploviti ova boca. Javite nam, čak i ako stigne samo do susjedne plaže”, piše u poruci koju su potpisali Zack i Beth. 

Odgovorivši na e-mail adresu naznačenu u poruci Soltan je otkrio da su pošiljaoci poruke u boci studentkinja Bethany Wright i njen momak Zack Mariner.

Soltan je rekao da je bio vrlo iznenađen kada je shvatio da je boca uspjela da pređe sve prepreke u Sredozemlju, s obzirom na izraelsku pomorsku blokadu i zonu ograničenja ribolova, koje su Izraelci uveli sa ciljem da spriječe Hamasovo krijumčarenje oružja.

“Za razliku od nas ribara koji ne smijemo da otplovimo dalje od 10 kilometara od obale, ova boca je uspjela da preplovi međunarodne vode i pređe brojne granice. Nadam se da ćemo jednog dana i mi biti ovako slobodni”, rekao je on.

Izvor: b92.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti