Rečenica kojom odmah možete da zaustavite svaku svađu

Iako su svađe i raspravice dio svake veze i nekad se ne mogu izbjeći jer nismo svi isti i ne možemo uvijek naći kompromis, ipak postoji rješenje. One znaju da pokvare cijeli dan i lijepo raspoloženje, pogotovo ako su nastale iz nekog potpuno bezazlenog razloga.

Riječi “volim te” imaju i te kako veliki značaj, ali ponekad mogu zvučati nepovezano (pogotovo partneru koji je ljut i kome na pamet ne pada ljubav). Zato postoji rečenica koja u samo jednoj sekundi može stišati strasti, smanjiti svađu i navesti partnera da razmisli o situaciji koju pravi.

Jedna poznatija britanska blogerka je nakon otkrivanja “moći” čudesne rečenice, odlučila da to svoje iskustvo podijeli sa svim njenim pratiocima, ali i ljudima širom svijeta. Ona, pored toga što piše, radi u jednoj firmi kao psiholog koji razgovara sa ljudima kako bi se stvarala harmonija na poslu. Frazu koju je tu iskoristila da bi smirila tenziju, odlučila je da upotrijebi tokom nastajanja svađe u njenom domu, između nje i muža.

Kako njen muž ima stresan posao, ponekad se dešava da svoje frustracije pokazuje u kući – time što povisuje glas dok priča. Ova situacija vam je vjerovatno dosta poznata i ne može se ignorisati. Povišen glas odmah prouzrokuje svađu i raspravu kojoj nekad nema kraja. Blogerka je odlučila da to prekine, pa je svom mužu jednostavno i mirnim tonom rekla: “Kako mogu da ti pomognem?”

Njen muž je zastao, izvinio se što viče i rekao da neće više prenositi frustracije sa posla u kuću. Nevjerovatno zar ne? Rasprava više nije bilo, a ista situacija se dešavala i kod mnogih drugih žena i njenih prijateljica, kojima je rekla za svoju situaciju.

Sada se pitate zašto ova fraza ima takav uticaj na čovjeka? Zato što kroz tu jednostavnu rečenicu pokazujete koliko saosjećate sa nekim, da znate kako mu je i kroz šta prolazi i da ste mu podrška u bilo kakvoj situaciji.

Tako da, slijedeći put nemojte dodavati ulje na vatru i nastavljati raspravu, već jednostavno recite ovu ili sličnu rečenicu i vidjećete rezultate. Harmonija i sreća u vašem domu će biti mnogo veća, nego ikada prije.

Izvor: 24sata.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti